Glutenvrije Zachte Broodstokjes
Aantal
30
StuksBereidingstijd
20
minutesBaktijd
15
minutesRijstijd
20
IngrediËnten
350 gram lauw water
19 gram gedroogde gist
40 gram suiker
520 gram glutenvrije meel>ik heb witte broodmix van Allergento gebruikt, maar een ander merk volstaat ook
7 gram zout
5.5 gram xanthangum
4.5 gram bakpoeder
3 eieren M
2 theelepels azijn
75 gram olijfolie
75 gram zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Meng het water, gist en suiker met elkaar en laat 5 minuten staan
- Alles in de mixer en mengen voor 30 seconden. Schraap de zijkanten goed mee en zet op middenstand 3 en laat 5 min mixen
- Doe het deegbeslag in een spuitzak en knip een ruim puntgat af en spuit op een bakplaat met bakpapier staafjes
- Laat rijzen voor 10 min op een warme plek. Ik had zelf in de oven op 50 graden.
Na 10 min eruit halen en je oven op 220 graden zetten.
Buiten de oven laten rijzen mag ook - Spuit je broodjes in met water
En bak ze tot goudbruin
Laat ze iets afkoelen onder een schone theedoek. Smeer ze dan in met wat olijfolie en bestrooi ze met wat Italiaanse kruiden. - Succes!
Groetjes Ouafae
Notes
- Het deeg is perfect voor al het andere gevulde broodjes of zoete broodjes