Glutenvrije Zachte Broodstokjes

Voor het avondeten hadden we soep en deze heerlijke zachte broodstokjes Mensen deze moeten jullie echt een keer uitproberen, zo zacht en fluffy! En super eenvoudig te maken

Glutenvrije Zachte Broodstokjes

Recipe by Ouafae
Aantal

30

Stuks
Bereidingstijd

20

minutes
Baktijd

15

minutes
Rijstijd

20

IngrediËnten

  • 350 gram lauw water

  • 19 gram gedroogde gist

  • 40 gram suiker

  • 520 gram glutenvrije meel>ik heb witte broodmix van Allergento gebruikt, maar een ander merk volstaat ook

  • 7 gram zout

  • 5.5 gram xanthangum

  • 4.5 gram bakpoeder

  • 3 eieren M

  • 2 theelepels azijn

  • 75 gram olijfolie

  • 75 gram zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Meng het water, gist en suiker met elkaar en laat 5 minuten staan
  • Alles in de mixer en mengen voor 30 seconden. Schraap de zijkanten goed mee en zet op middenstand 3 en laat 5 min mixen
  • Doe het deegbeslag in een spuitzak en knip een ruim puntgat af en spuit op een bakplaat met bakpapier staafjes
  • Laat rijzen voor 10 min op een warme plek. Ik had zelf in de oven op 50 graden.
    Na 10 min eruit halen en je oven op 220 graden zetten.
    Buiten de oven laten rijzen mag ook
  • Spuit je broodjes in met water
    En bak ze tot goudbruin
    Laat ze iets afkoelen onder een schone theedoek. Smeer ze dan in met wat olijfolie en bestrooi ze met wat Italiaanse kruiden.
  • Succes!
    Groetjes Ouafae

Notes

  • Het deeg is perfect voor al het andere gevulde broodjes of zoete broodjes

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief