Aardbeien toetjes
Course: DessertDifficulty: makkelijkBereidingstijd
30
minutesHeerlijk fris toetje met aardbeien!
Ingrediënten
1 bakje mascarpone (250 gram)
400 ml koude slagroom
2 eetlepels Aardbeien kloppudding of wat aardappelzetmeel
3 eetlepels Aardbeiensaus of aardbeienjam
1 zakje klopfix
2 eetlepels suiker
6 eetlepels aardbeien vruchtenyoghurt
1 vanillesuiker
- Extra nodig
Spuitzak
Eventueel spuitmondje voor de leuk
Toetjesglaasjes
Verse stukjes aardbei
Aardbeienjam en beetje water of aardbeiensaus kant en klaar
Bereidingswijze
- Klop de mascarpone los met 2 eetlepels kloppudding en 3 eetlepels aardbeiensaus of jam. Zet aan de kant.
- Klop de slagroom lobbig met 2 eetlepels suikers, zakje vanillesuiker en klopfix
- Voeg stap 1 en stap 2 onderdelen samen en mix kort. (niet te lang)
- Voeg de aardbeienyoghurt toe. Is het te dik dan voeg je steeds een lepel meer toe. Ik had aan 6 eetlepels genoeg.
- Zet het afgedekt weg in de koelkast voor 30 minuten.
- Verdun wat jam met water, dit wordt de aardbeisaus voor in de glaasjes, of gebruik kant en klare aardbeiensaus
- Doe de aardbeienroom in een spuitzak en begin met het opbouwen van de toetjes
- Start met een laagje aardbeiensaus en daarom een toef room en daarop weer saus en weer een room. Maak af met aardbeiensaus en stukjes aardbeien.
Notes
- Het aantal toetjes is afhankelijk van hoe groot je ze maakt. Ik had uit dit recept 17 kleintjes gehaald.