Amandelrozetjes

De heerlijkste glutenvrije koekjes maak je zelf in eigen keuken! En met dit recept maak je ze in een handomdraai. Maak voor variatie eens andere vormpjes en versier ze met chocolade en sprinkels! Super leuk om met de kids te maken, geen koeltijd nodig, dus hup meteen de oven in.

Glutenvrije Amandelrozetjes

Recipe by OuafaeCourse: dessert, koekjes, zoetDifficulty: makkelijk
Aantal

35

stuks
Bereidingstijd

15

minutes
Baktijd

15

minutes

Ingrediënten

  • 70 gram poedersuiker

  • 1 ei maat m + 1 eierdooier

  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur

  • 200 gram wit rijstmeel

  • 50 gram amandelmeel

  • 4 gram bakpoeder

  • 1 theelepel vanille-extract of aroma

  • snufje zout

  • Extra nodig
  • Spuitzak + kartel spuitmondje

  • handmixer

  • Blanke amandelnoten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 180 C hete luchtstand.
  • Klop de boter los, en voeg daarna de poedersuiker toe, mix goed samen met een handmixer
  • Voeg het ei en dooier en vanille toe en mix goed samen tot een luchtig geheel.
  • Voeg de meelsoorten en bakpoeder toe en mix tot een dik beslag.
  • Schep het koekbeslag in een spuitzak en spuit rozetjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Dit doe je als volgt> Houd de spuitzak rechtop in de handen met de punt recht op de bakplaat. Maak tijdens het spuiten steeds bewegen van links naar rechts. ( zie onderstaand filmpje)
  • Stop in elk koekje een amandelnoot en bak goudbruin in circa 15 minuten.
  • Bewaar de koekjes in een vershoudtrommel max 2 dagen zijn ze op hun lekkerst.

Recipe Video

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief