Glutenvrije Amandelrozetjes
Course: dessert, koekjes, zoetDifficulty: makkelijkAantal
35
stuksBereidingstijd
15
minutesBaktijd
15
minutesIngrediënten
70 gram poedersuiker
1 ei maat m + 1 eierdooier
125 gram roomboter op kamertemperatuur
200 gram wit rijstmeel
50 gram amandelmeel
4 gram bakpoeder
1 theelepel vanille-extract of aroma
snufje zout
- Extra nodig
Spuitzak + kartel spuitmondje
handmixer
Blanke amandelnoten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180 C hete luchtstand.
- Klop de boter los, en voeg daarna de poedersuiker toe, mix goed samen met een handmixer
- Voeg het ei en dooier en vanille toe en mix goed samen tot een luchtig geheel.
- Voeg de meelsoorten en bakpoeder toe en mix tot een dik beslag.
- Schep het koekbeslag in een spuitzak en spuit rozetjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Dit doe je als volgt> Houd de spuitzak rechtop in de handen met de punt recht op de bakplaat. Maak tijdens het spuiten steeds bewegen van links naar rechts. ( zie onderstaand filmpje)
- Stop in elk koekje een amandelnoot en bak goudbruin in circa 15 minuten.
- Bewaar de koekjes in een vershoudtrommel max 2 dagen zijn ze op hun lekkerst.