Glutenvrije Appel kruimelkoek
Difficulty: makkelijkAantal
16
stukkenBereidingstijd
20
minutesBaktijd
40
minutesHeerlijk appelkoeken met een topping van een crumble! Gevuld met een laagje appelstukjes. De koeken blijven mooi stevig zonder te kruimelen.
Ingrediënten
200 gram witte rijstmeel
40 gram maïzena/maiszetmeel
40 gram fijne maismeel voor polenta
50 gram amandelmeel
2 eieren maat M
1 theelepel psylliumvezels (Allergento)
1 theelepel xanthaangom
60 gram suiker
1 theelepel bakpoeder
105 gram koude roomboter
optioneel > rasp van een citroen
- Vulling
1 eetlepel glutenvrije paneermeel
3 Elstar appels
2 eetlepels suiker
1 theelepel kaneel
optioneel> laagje jam
- Kruimels
125 gram Schär Kuchen und Kekse
25 gram Amandelmeel (fijngemalen blanke amandelen)
60 gram suiker
1/2 zakje vanillesuiker
75 gram koude roomboter
snufje zout
- Extra nodig
bakvorm 25×25 cm en vel bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 C hete luchtstand.
- Meng de ingrediënten voor de kruimels samen en wrijf naar voorkeur tussen de handen tot fijne of grove kruimels. Voor grove kruimels knijp je de ingrediënten samen. Stop in een boterhamzakje en zet in de koelkast tot gebruik.
- Meng de ingrediënten voor de koek samen en kneed tot een deegbal. Bekleed de bakvorm met bakpapier en verspreid het deeg met een kleine roller over de gehele bodem of rol uit tussen 2 vellen bakpapier.
- Schil de appels en snijd in kleine blokjes, meng met de suiker en kaneel. Strooi het paneermeel over de bodem en daarop de appelvulling. Je kunt hieronder ook een laag jam toevoegen.
- Strooi hierop de kruimels en bak in een warme oven op 180 C voor circa 40 minuten mooi goudbruin.
- Laat de koek afkoelen en bestrooi met poedersuiker. Haal de koek uit de vorm en snijd in vierkantjes.