Cakes en cupcakes

Wolken Citroencake

Zin in een heerlijk luchtige romige cake? Maak dan eens deze wolkencake gemaakt met slagroom in plaats van olie of roomboter. Het effect is een heerlijke zachte cake met een tikkeltje citroen. Zo gemaakt en een pareltje op tafel!
Lees Verder

Glutenvrije Marokkaanse pancakes

Ayman is op vrijdag altijd vroeg uit school en vroeger gingen we langs de bakker om vers "speciaal" brood te kopen voor de lunch. Dat was onze traditie, na een week ploeteren op school. Na de diagnose kon dat niet meer, dus maakte ik vrijdag altijd zelf iets lekkers. Deze week waren er een aantal bio producten te koop bij de Lidl. Ik kochte o.a. de maisgries. Maisgries gebruik ik regelmatig om broodjes mee te bestrooien. Dit zorgt voor een heerlijke knapperige korst. Vandaag maakte ik daarmee in combinatie met o.a. de rijstmeel van Allergento deze Marokkaanse pancakes van. Deze zijn heerlijk zacht en luchtig en geheel ei en koemelkvrij! Bak jij ze ook? Ze staan namelijk binnen een handomdraai op tafel!
Lees Verder

Glutenvrije Kruidige honingcake

Dit is een heerlijke zachte sponzige cake met veel kruiden en een smaak van honing. Moet je ook echt van houden! Wij vond hem in ieder geval heerlijk. Eet de cake wel de eerste dag op, dan komt deze tot zijn recht. Vriezen in plakjes is ook mogelijk. De volgende dag wordt de cake al taaier en droog.
Lees Verder
Glutenvrije Gezonde(re) Speculaascake

Glutenvrije Gezonde(re) Speculaascake

Vandaag gaan we een dagje uit en maakte ik voor straks deze lekker gezondere speculaas cake. Lekker smeuïg en zacht en je moet geen zoetekauw zijn wil je hiervan houden. De cake bevat namelijk geen suiker, behalve een zakje vanillesuiker dan 😬 en is gezoet met dadels. Perfect voor wanneer je trek hebt in een gezond tussendoortje of wanneer je wilt letten op je gezondheid. Verpak ze per plak en vries ze in, zo heb je altijd een tussendoortje bij de hand!
Lees Verder

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief