Glutenvrije Chocoladecake
Course: dessert, zoetDifficulty: makkelijkAantal
12
personenBereidingstijd
15
minutesBaktijd
40
minutesIngrediënten
2 eieren L
150 gram suiker
70 gram zonnebloemolie
120 ml of 135 gram lauwwarme melk
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder (15 gram)
220 gram Schär Mix it universal
30 gram cacaopoeder
1 theelepel psylliumvezels
1/4 theelepel xanthaangom
- Extra nodig
handmixer
rechthoek cakevorm
30-40 gram chocoladedruppels of noten naar wens
Bereidingswijze
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Meng het meel met de cacaopoeder, xanthaangom, psylliumvezels en bakpoeder en zet opzij.
- Verwarm de oven op 160 C hete lucht stand of zoals je gewend bent met eigen oven bij het bakken van een cake.
- Mix de suiker en vanillesuiker met de eieren in een paar minuten licht en romig op hoogste stand.
- Meng de olie en de melk samen en giet al mixend toe. Mix op hoogste stand tot een luchtig beslag met veel luchtbelletjes.
- Zeef dan het meelmengel erop en mix kort op laagste stand, tot het meel niet meer ziet.
- Spray de bakvorm in met coatingspray of vet in. Giet het beslag er in en bestrooi naar wens chocoladedruppels of noten.
- Bak in het midden van de oven op 160 C voor circa 40 min. Check met een sateprikker na 40 minuten. Is deze droog dan is de cake klaar.
- Laat de cake kort afkoelen in de bakvorm en stort over op een rooster en laat verder afkoelen.