Gezonde hutspot met geroosterde knolselderij

Gezonde hutspot met geroosterde knolselderij

Recipe by Ouafae
Porties

4

porties
Voorbereide tijd

25

minutes
Kooktijd

25

minutes

Ingredienten

  • 1 knolselderij

  • 4 el milde olijfolie

  • 1 kg hutspotgroente

  • 2 tenen knoflook

  • 100 gongebrande walnoten

  • 15 g verse tijm

  • 1 kg kruimige aardappel

  • 100 ml magere melk

WERKWIJZE

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de knolselderij en snijd in repen van 5 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de helft van de olie. Breng op smaak met peper en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Verdeel de hutspotgroente over de 2e met bakpapier beklede bakplaat en meng met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en rooster ca. 25 min. onder het midden van de oven. Schep alle groenten na 15 min. om.
  • Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes en hak de walnoten grof. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Leg na 20 min. de knoflook, walnoten en tijmblaadjes naast de hutspotgroente op de bakplaat.
  • Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar en giet af. Stamp samen met de melk tot een smeuïge puree met de pureestamper.
  • Haal de hutspotgroente uit de oven en schep door de puree. Breng de hutspot op smaak met peper. Verdeel over diepe borden en verdeel de stukken geroosterde knolselderij en het walnotenmengsel erover

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief