Glutenvrij Kaneelbrood
10
plakken15
minutes40
minutes300
kcalIngrediënten
Kaneelvulling
· 2 eetlepels suiker
· 1 ¾ theelepel kaneel
· Mengen en apart zetten
Brooddeeg
· 260 gram Universele glutenvrije bloem (bijv. Allergento witte broodmix)
· 10 gram bakpoeder
· 3 gram bakingsoda
· 3 gram Zout
· 57 gram gesmolten roomboter
· 200 gram suiker
· 1 ei L
· 1 theelepel vanille extract
· 240 lauwe karnemelk
Kaneeltopping
· 2 eetlepels suiker
· ¼ theelepel kaneel
· Mengen en apart zetten
Glazuur
· 45 gram poedersuiker
· 1 theelepel melk
· 1 druppel vanille extract
Extra
· Zonnebloemolie om vorm mee in te vetten
· Cakevorm rechthoek
· Spatel en handmixer
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op heteluchtstand 170 ˚
- Meng het meel, bakpoeder, bakingsoda en het zout, en zet even opzij
- Klop met een handmixer in een mengkom de gesmolten roomboter, suiker, ei en vanille extract tot een luchtig mengsel
- Voeg de helft van het meelmengsel toe, en vouw met een spatel tot het meel bijna volledig vermengd is
- Roer met de spatel de karnemelk er voorzichtig door, en vouw daarna de rest van het meelmengsel erdoor. Roer daarna even kort stevig door, niet te lang!
- Vet een cakevorm in met wat zonnebloemolie
Giet 1/3 van het deegbeslag in de vorm, en verdeel gelijkmatig. Strooi de helft van de kaneelvulling erop, en hierop weer een laag deegbeslag, en vervolgens de rest van de kaneelvervulling. - Je eindigt met een laatste laag deegbeslag, verdeel deze gelijkmatig. Strooi hierop de kaneeltopping
- Bak je kaneelbrood tot het goudbruin is geworden voor 40-50 min. Na 40 minuten kun je met een saté prikker kijken of deze gaar is. Is de saté prikker droog, dan is je brood klaar.
- Laat je brood goed afkoelen, en maak daarna de glazuurtopping klaar. Besprenkel hiermee de bovenkant van je brood
Notes
- Tip! Wil je de kaneelsmaak nog extra terugproeven, verdubbel dan de hoeveelheid van de kaneelvulling!