Glutenvrij Kaneelbrood

Een heerlijk zachte broodje wat smaakt naar kaneel en een kruim heeft van bijna een cake! Zo lekker en zo snel gemaakt! Probeer jij hem ook?!

Glutenvrij Kaneelbrood

Recipe by Ouafae
Aantal

10

plakken
Bereidingstijd

15

minutes
Baktijd

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingrediënten


  • Kaneelvulling
    ·        2 eetlepels suiker
    ·        1 ¾ theelepel kaneel
    ·        Mengen en apart zetten
    Brooddeeg
    ·        260 gram Universele glutenvrije bloem (bijv. Allergento witte broodmix)
    ·        10 gram bakpoeder
    ·        3 gram bakingsoda
    ·        3 gram Zout
    ·        57 gram gesmolten roomboter
    ·        200 gram suiker
    ·        1 ei L
    ·        1 theelepel vanille extract
    ·        240 lauwe karnemelk
    Kaneeltopping
    ·        2 eetlepels suiker
    ·        ¼ theelepel kaneel
    ·        Mengen en apart zetten
    Glazuur
    ·        45 gram poedersuiker
    ·        1 theelepel melk
    ·        1 druppel vanille extract
    Extra
    ·        Zonnebloemolie om vorm mee in te vetten
    ·        Cakevorm rechthoek
    ·        Spatel en handmixer

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op heteluchtstand 170 ˚
  • Meng het meel, bakpoeder, bakingsoda en het zout, en zet even opzij
  • Klop met een handmixer in een mengkom de gesmolten roomboter, suiker, ei en vanille extract tot een luchtig mengsel
  • Voeg de helft van het meelmengsel toe, en vouw met een spatel tot het meel bijna volledig vermengd is
  • Roer met de spatel de karnemelk er voorzichtig door, en vouw daarna de rest van het meelmengsel erdoor. Roer daarna even kort stevig door, niet te lang!
  • Vet een cakevorm in met wat zonnebloemolie
    Giet 1/3 van het deegbeslag in de vorm, en verdeel gelijkmatig. Strooi de helft van de kaneelvulling erop, en hierop weer een laag deegbeslag, en vervolgens de rest van de kaneelvervulling.
  • Je eindigt met een laatste laag deegbeslag, verdeel deze gelijkmatig. Strooi hierop de kaneeltopping
  • Bak je kaneelbrood tot het goudbruin is geworden voor 40-50 min. Na 40 minuten kun je met een saté prikker kijken of deze gaar is. Is de saté prikker droog, dan is je brood klaar.
  • Laat je brood goed afkoelen, en maak daarna de glazuurtopping klaar. Besprenkel hiermee de bovenkant van je brood

Notes

  • Tip! Wil je de kaneelsmaak nog extra terugproeven, verdubbel dan de hoeveelheid van de kaneelvulling!

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief