Glutenvrije Appelcake
Aantal
11
personenBereidingstijd
20
minutesBaktijd
25
minutesVorm van 30 cm
Ingrediënten
110 gram suiker
100 gram zonnebloemolie
140 gram lauwe melk of op kamertemperatuur
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
2 eieren M op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract
130 gram Classic meel van Allergento of ander gv meel
35 gram Schär Kuchen und Kekse
1/2 theelepel psylliumvezels (Allergento)
1/2 theelepel xantaangum
- Extra
3.5 stuks grote appels (Jonagold of Elstar
Abrikozenjam voor het afsmeren
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 C en schil de appels en snijd ze in in halve plakjes. Zet dit even apart
- Doe de suiker, olie, vanillesuiker, eieren, melk, vanille extract in een kom en klop tot een zeer luchtig mengsel op de hoogste stand, tot je heel veel luchtbelletjes ziet
- Voeg dan de psyllium en xantaangum toe en klop kort even mee
- Meng in een kom de meelsoorten en bakpoeder samen en zeef dit boven het beslag
- Klop op laagste stand tot je het meel niet meer ziet
- Spray je bakvorm in met een pancoatingspray (Allergento) of invetten zoals je gewend bent
- Giet het beslag in de vorm en decoreer met de plakjes appel
- Bak de appelcake in 25 minuten goudbruin en gaar
- Laat de cake wat afkoelen en smeer af met abrikozenjam voor een mooie glans
- Wanneer de cake volledig is afgekoeld kun je deze uit de vorm halen
- Succes en eet smakelijk!
Groetjes Ouafae