Glutenvrije Appeltaart koekjes

Heb je zin in appeltaart, maar geen behoefte aan om een grote te maken? Bak dan deze kleine appeltaartkoekjes. Vergelijkbare smaak en zo op tafel of handig om mee te nemen!

Glutenvrije Appeltaartkoekjes

Recipe by Ouafae
Aantal

28

stuks
Bereidingstijd

45

minutes
Baktijd

20

minutes

Dit koekje is als het gaat om de smaak alsof je een hapje appeltaart neemt. Het is een hele andere structuur dan de oud hollandse appelkoeken.

Ingrediënten

  • Vulling

  • 3 appels geschild en geraspt

  • 3 eetlepels suiker

  • 1 theelepel kaneel

  • Koken tot het vocht verdwenen is en laten afkoelen

  • Koekdeeg
  • 150 gram margarine of roomboter op kamertemperatuur

  • 75 gram poedersuiker

  • 1 ei M

  • 1 zakje vanillesuiker

  • Ongeveer 200 gram glutenvrij meel ( ik heb Schär kuchen und kekse gebruikt)

  • 125 gram witte rijstmeel

  • poedersuiker voor decoratie

Bereidingswijze

  • Bereid de appelvulling zoals omschreven en laat goed afkoelen
  • Meng alle ingrediënten voor het koekdeeg samen, behalve de meelsoorten
  • Voeg de rijstmeel toe en vervolgens de andere glutenvrij meelmix beetje bij beetje tot je een goed stevig maar soepel koekjesdeeg hebt. Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg in de koelkast voor 1 uur
  • Neem wat rijstmeel en bestrooi je oppervlakte ermee. Verdeel het deeg in 2 stukken en rol 1 stuk uit en steek daar rondjes uit. Strooi wat rijstmeel wanneer je merkt dat het plakt
  • Leg de cirkels op een bakplaat bekleed met bakpapier of gebruik een non stick bakplaat. Leg op elke rondje een theelepel vulling
  • Herhaal dit met het resterende deeg en dek de vulling af met nog een cirkel koekjesdeeg. Druk de zijkanten goed aan, gebruik eventueel de achterkant van een pollepel of de zijkanten te decoreren
  • bak de koeken voor 15 a 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 C tot ze wit/goudbruin zijn
  • De koeken zijn diezelfde dag op zijn lekkerst. Heb je nog wat over, bewaar ze dan in een luchtdichte bewaardoos voor max 2 dagen. Laat de koeken goed afkoelen en bestrooi ze dan met poedersuiker
  • Succes!
    Groetjes Ouafae

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief