Glutenvrije Appeltaartkoekjes
Aantal
28
stuksBereidingstijd
45
minutesBaktijd
20
minutesDit koekje is als het gaat om de smaak alsof je een hapje appeltaart neemt. Het is een hele andere structuur dan de oud hollandse appelkoeken.
Ingrediënten
Vulling
3 appels geschild en geraspt
3 eetlepels suiker
1 theelepel kaneel
Koken tot het vocht verdwenen is en laten afkoelen
- Koekdeeg
150 gram margarine of roomboter op kamertemperatuur
75 gram poedersuiker
1 ei M
1 zakje vanillesuiker
Ongeveer 200 gram glutenvrij meel ( ik heb Schär kuchen und kekse gebruikt)
125 gram witte rijstmeel
poedersuiker voor decoratie
Bereidingswijze
- Bereid de appelvulling zoals omschreven en laat goed afkoelen
- Meng alle ingrediënten voor het koekdeeg samen, behalve de meelsoorten
- Voeg de rijstmeel toe en vervolgens de andere glutenvrij meelmix beetje bij beetje tot je een goed stevig maar soepel koekjesdeeg hebt. Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg in de koelkast voor 1 uur
- Neem wat rijstmeel en bestrooi je oppervlakte ermee. Verdeel het deeg in 2 stukken en rol 1 stuk uit en steek daar rondjes uit. Strooi wat rijstmeel wanneer je merkt dat het plakt
- Leg de cirkels op een bakplaat bekleed met bakpapier of gebruik een non stick bakplaat. Leg op elke rondje een theelepel vulling
- Herhaal dit met het resterende deeg en dek de vulling af met nog een cirkel koekjesdeeg. Druk de zijkanten goed aan, gebruik eventueel de achterkant van een pollepel of de zijkanten te decoreren
- bak de koeken voor 15 a 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 C tot ze wit/goudbruin zijn
- De koeken zijn diezelfde dag op zijn lekkerst. Heb je nog wat over, bewaar ze dan in een luchtdichte bewaardoos voor max 2 dagen. Laat de koeken goed afkoelen en bestrooi ze dan met poedersuiker
- Succes!
Groetjes Ouafae