Glutenvrije Bami saus
Aantal
4
personenBereidingstijd
30
minutesIngrediënten
1 kipfilet in blokjes
1 ui gesnipperd
1 zak Chinese roerbakgroente
2 teentjes knoflook geperst
1 volle eetlepel kipkruiden
1 blokje kipbouillon (halal)
1 blokje groentebouillon
Kruiden:
halve eetlepel paprikapoeder
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel cayennepeper
halve eetlepel gemberpoeder
150-200 ml gekookt water
scheutje zonnebloemolie en olijfolie
- Extra
Glutenvrije mienestjes of rijstnoodles
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in blokjes en bak goudbruin in de oliën samen met de kipkruiden
- Voeg de gesnipperde ui toe en de geperste knoflook en bak glazig
- Voeg de roerbakgroente toe en laat kort garen
- Voeg de kruiden toe en roerbak kort na. Voeg dan het gekookte water toe en laat met deksel de saus op zacht vuur (grootste pit) rustig inkoken tot de groente gaar is en er een saus ontstaat. Proef het zout na.
- Kook de pasta met eventueel zout en giet af. Meng daarna met de bamisaus
- Succes! Groetjes Ouafae