Glutenvrije Bocadillos

Heerlijke Spaanse gevulde broodjes! Oftewel Bocadillos, je kunt ze vullen met alles wat je zelf lekker vindt. Wij zijn ermee opgegroeid, heerlijk aan het strand tijdens onze vakanties. Vandaag maakte ik ze voor het avondeten, gevuld met kip, rauwkost, cheddar en een zelfgemaakt sausje! Een topper van een maaltijd!

Spaanse Bocadillos

Recipe by Ouafae
Aantal

6

stuks
Bereidingstijd

15

minutes
bakktijd

20

minutes

Spaanse gevulde broodjes

Ingrediënten

  • 400 gram Allergento basismix wit

  • 200 gram Caputo fioreglut

  • 100 gram aardappelzetmeel

  • 15 gram gedroogde gist

  • 400 gram lauwwarme (lactosevrije) melk

  • 260 gram bruiswater

  • 6 snufjes zout

  • 2 theelepels psylliumvezelpoeder (Allergento)

  • 2 theelepels suiker (6 gram)

  • 90 gram zachte boter

  • Topping broodjes
  • 30 gram Parmezaanse kaas

  • 1 theelepel oregano

  • snuf knoflookpoeder

  • Extra voor de vulling
  • Gebakken frietjes

  • Gebakken kipfilet of kippedij in stukjes (mengen met kipkruiden, paprikapoeder, beetje tijm, ras al hanout (rood), zwarte peper

  • Cheddarkaas

  • Olijvenschijfjes

  • Rode ui

  • Komkommer

  • Tomaat

  • IJsbergsla

  • Saus
  • 1 eetlepel yoghurtmayo

  • 2 eetlepels mayo

  • 1 eetlepel thousand island sladressing

  • 1/2 eetlepel samourai saus

  • 1 theelepel mosterd

  • 1 theelepel knoflookpoeder

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • Extra nodig
  • Standmixer + vlinderhaak

  • grote spuitzak en maatbeker

  • IJslepel en spatel

  • Stokbrodenbakvorm en vel bakpapier

  • Braadslede + gekookt water

Bereidingswijze

  • Meng het bruiswater samen met de warme melk. Samen moet het lauwwarm zijn. Voeg de gist en suiker toe en meng samen met een garde.
  • Voeg de meelsoorten, zout, psyllium en zachte boter toe en mix voor 7-8 minuten in een standmixer met vlinderhaak tot een mooi deegbeslag. Vergeet niet na 30 seconden de zijkanten mee te schrapen.
  • Doe de spuitzak in een maatbeker en gebruik een natte ijslepel om het deegbeslag in de spuitzak te doen.
  • Bekleed de stokbrodenvorm met een vel bakpapier en spuit 6 ovaaltjes. Herhaal dit nogmaals. je krijgt dan 2 laagjes deeg op elkaar. Heb je geen stokbrodenvorm, gebruik dan een vel bakpapier en een bakplaat. De broodjes lopen dan wel breder uit en worden minder dik.
    Knip een paar vierkantjes uit bakpapier en druk deze tussen elke gespoten broodje (zie video) Zo plakken de broodjes niet aan elkaar.
  • Bestrooi de bovenkant met de kaastopping en laat rijzen voor 45 minuten.
  • Verwarm de oven voor in de laatste 20-30 minuten rijstijd op 250 C, met onderin een braadslede in oven.
  • Spuit de broodjes in met water en kook 250 ml water.
  • Schuif de broodjes in de oven en giet het gekookte water in de braadslede. Bak voor 2 minuten en draai de temperatuur terug naar 220C. Bak tot goudbruin in circa 15 minuten.
  • Leg de broodjes op een rooster en laat deels afkoelen onder een theedoek.
  • Vul de broodjes naar wens. (Zie onderstaande video)

Recipe Video

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief