Spaanse Bocadillos
6
stuks15
minutes20
minutesSpaanse gevulde broodjes
Ingrediënten
400 gram Allergento basismix wit
200 gram Caputo fioreglut
100 gram aardappelzetmeel
15 gram gedroogde gist
400 gram lauwwarme (lactosevrije) melk
260 gram bruiswater
6 snufjes zout
2 theelepels psylliumvezelpoeder (Allergento)
2 theelepels suiker (6 gram)
90 gram zachte boter
- Topping broodjes
30 gram Parmezaanse kaas
1 theelepel oregano
snuf knoflookpoeder
- Extra voor de vulling
Gebakken frietjes
Gebakken kipfilet of kippedij in stukjes (mengen met kipkruiden, paprikapoeder, beetje tijm, ras al hanout (rood), zwarte peper
Cheddarkaas
Olijvenschijfjes
Rode ui
Komkommer
Tomaat
IJsbergsla
- Saus
1 eetlepel yoghurtmayo
2 eetlepels mayo
1 eetlepel thousand island sladressing
1/2 eetlepel samourai saus
1 theelepel mosterd
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel paprikapoeder
- Extra nodig
Standmixer + vlinderhaak
grote spuitzak en maatbeker
IJslepel en spatel
Stokbrodenbakvorm en vel bakpapier
Braadslede + gekookt water
Bereidingswijze
- Meng het bruiswater samen met de warme melk. Samen moet het lauwwarm zijn. Voeg de gist en suiker toe en meng samen met een garde.
- Voeg de meelsoorten, zout, psyllium en zachte boter toe en mix voor 7-8 minuten in een standmixer met vlinderhaak tot een mooi deegbeslag. Vergeet niet na 30 seconden de zijkanten mee te schrapen.
- Doe de spuitzak in een maatbeker en gebruik een natte ijslepel om het deegbeslag in de spuitzak te doen.
- Bekleed de stokbrodenvorm met een vel bakpapier en spuit 6 ovaaltjes. Herhaal dit nogmaals. je krijgt dan 2 laagjes deeg op elkaar. Heb je geen stokbrodenvorm, gebruik dan een vel bakpapier en een bakplaat. De broodjes lopen dan wel breder uit en worden minder dik.
Knip een paar vierkantjes uit bakpapier en druk deze tussen elke gespoten broodje (zie video) Zo plakken de broodjes niet aan elkaar. - Bestrooi de bovenkant met de kaastopping en laat rijzen voor 45 minuten.
- Verwarm de oven voor in de laatste 20-30 minuten rijstijd op 250 C, met onderin een braadslede in oven.
- Spuit de broodjes in met water en kook 250 ml water.
- Schuif de broodjes in de oven en giet het gekookte water in de braadslede. Bak voor 2 minuten en draai de temperatuur terug naar 220C. Bak tot goudbruin in circa 15 minuten.
- Leg de broodjes op een rooster en laat deels afkoelen onder een theedoek.
- Vul de broodjes naar wens. (Zie onderstaande video)