Glutenvrije Burgerbroodjes

Zachte burgerbroodjes, ideaal voor je hamburger!

Glutenvrije Burgerbroodjes

Recipe by Ouafae
Servings

15

Stuks
Bereidingstijd

20

minutes
Baktijd

20

minutes
Rijstijd

30

IngrediËnten

  • 175 gram warm water

  • 175 gram bruis water

  • 19 gram gedroogde gist

  • 40 gram suiker

  • 520 gram glutenvrije meel>ik heb witte broodmix van Allergento gebruikt, maar een ander merk volstaat ook

  • 7 gram zout alleen als het niet in het broodmix is verwerkt

  • 5.5 gram xanthangum

  • 4.5 gram bakpoeder

  • 3 eieren M

  • 2 theelepels azijn

  • 150 gram zonnebloemolie

  • Extra
  • Water in spuitfles

  • sesamzaadjes

Bereidingswijze

  • Meng het water, suiker en gist met elkaar en laat 5 minuten staan
  • Voeg op het mengsel alle overige ingredienten in de mixer en meng voor 30 seconden. Schraap de zijkanten goed mee en zet op middenstand 3 en laat 5 min mixen
  • Neem een ijsschep en dompel deze in water. Schep 15 bollen vh deeg en leg op een bakplaat met bakpapier
  • Neem een lepel en dompel ook in het water. Wrijf de bollen iets plat. Dikte naar wens! Wij houden niet van dikke broodjes
  • Laat rijzen voor 30 min op een warme plek. Ik had zelf in de oven op 50 graden.
    Na 15 min eruit halen en je oven op 220 graden zetten.
    Buiten de oven laten rijzen mag ook
  • Spuit je broodjes in met water En bestrooi met sesamzaad
  • En bak ze tot goudbruin met stoom. Stoom heb ik al eerder uitgelegd in andere recepten hoe je dat kunt creëeren. (Braadslede met stenen en gekookt water wanneer je brood in oven schuift zie eerdere posts.
  • Laat de broodjes afkoelen op een rooster met een theedoek erop.

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief