Glutenvrije Burgerbroodjes
Servings
15
StuksBereidingstijd
20
minutesBaktijd
20
minutesRijstijd
30
IngrediËnten
175 gram warm water
175 gram bruis water
19 gram gedroogde gist
40 gram suiker
520 gram glutenvrije meel>ik heb witte broodmix van Allergento gebruikt, maar een ander merk volstaat ook
7 gram zout alleen als het niet in het broodmix is verwerkt
5.5 gram xanthangum
4.5 gram bakpoeder
3 eieren M
2 theelepels azijn
150 gram zonnebloemolie
- Extra
Water in spuitfles
sesamzaadjes
Bereidingswijze
- Meng het water, suiker en gist met elkaar en laat 5 minuten staan
- Voeg op het mengsel alle overige ingredienten in de mixer en meng voor 30 seconden. Schraap de zijkanten goed mee en zet op middenstand 3 en laat 5 min mixen
- Neem een ijsschep en dompel deze in water. Schep 15 bollen vh deeg en leg op een bakplaat met bakpapier
- Neem een lepel en dompel ook in het water. Wrijf de bollen iets plat. Dikte naar wens! Wij houden niet van dikke broodjes
- Laat rijzen voor 30 min op een warme plek. Ik had zelf in de oven op 50 graden.
Na 15 min eruit halen en je oven op 220 graden zetten.
Buiten de oven laten rijzen mag ook - Spuit je broodjes in met water En bestrooi met sesamzaad
- En bak ze tot goudbruin met stoom. Stoom heb ik al eerder uitgelegd in andere recepten hoe je dat kunt creëeren. (Braadslede met stenen en gekookt water wanneer je brood in oven schuift zie eerdere posts.
- Laat de broodjes afkoelen op een rooster met een theedoek erop.