Glutenvrije carrot cakerol

Niets zo heerlijk dat dit perfecte glutenvrije gebakje voor een herfstachtige dag. Heerlijk kruidig en warm van smaak en zeer eenvoudig om te maken!

Glutenvrije carrot cakerol

Glutenvrije carrot cakerol

Recipe by Ouafae
Porties

6

porties
Voorbereide tijd

30

minutes
Kooktijd

40

minutes

Ingredienten

  • 180 gram suiker

  • 220 gram olie

  • Zakje vanillesuiker

  • 4 eieren op kamertemperatuur

  • 7.5 gram bakpoeder

  • 5 geraspte wortels (kleine) en anders 3 grote

  • 100 gram walnoten grof gemalen

  • 1 eetl kaneel

  • 2 theelepels gemberpoeder

  • 1 eetl koekkruiden

  • Sap van een halve sinasappel

  • 1 theel xanthangum

  • 1 theel psyliumvezels

  • 205 gram classicmeel van Allergento

  • Frosting
  • 250 gram mascarpone

  • 250 roomkaas

  • 200 gram gesmolten witte chocola

  • 200 ml koude slagroom

  • 2 eetl suiker

INSTRUCTIES:

  • Meng de meel en bakpoeder samen en zet even weg.
  • Meng alle ingrediënten behalve je bloemmengsel samen en klop lekker luchtig ongeveer 5 min op hoogste stand.
  • Zeef je bloemmengsel erboven en klop op stand 1 kort door tot je geen meel meer ziet.
  • Schep het beslag op een bakplaat met papier en bak in voorverwarmde oven op 160 graden voor 20 min tot je satéprikker droog uitkomt.
  • Pak nog een vel papier en stort hier je plaat cake op en haal het vel los van je cake waarmee je het gebakken hebt.
  • Rol je cake meteen warm op met behulp van je nieuwe vel bakpapier
  • Wikkel de Rol in een theedoek en laat volledig afkoelen
  • Maak je frosting door alles op te kloppen tot een luchtige vulling en laat iets koelen in de koelkast. Dan wordt ie steviger
  • Neem je Rol en rol het voorzichtig open en smeer je vulling erop. Rol weer op 3n wikkel het terug in bakpapier en laat opstijven in de koelkast.
  • Werk af naar wens. Ik heb restjes vulling gespoten en walnoten en caramel gebruikt.

    De lekkerste recepten gratis in je mailbox

    Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    De lekkerste recepten gratis in je mailbox

    Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief