Glutenvrije Chebekia
Totale Bereidingstijd
2
hoursKoeltijd
60
minutenIngrediënten
500 gram Schär Bröt
75 gram gesmolten roomboter
75 gam zonnebloemolie
1 ei
1 eetlepel oranje bloesem water (mazhar)
Halve eetlepel azijn
1 volle theelepel psylliumvezels (van Allergento)
1 theelepel gedroogde gist
Halve theelepeltje zout
300 ml lauw water
half volle eetlepel pindakaas
- Extra
2 potten honing van 450 ml per stuk
1 liter zonnebloemolie om in te frituren
Sesamzaadjes
Glutenvrij meel voor je werkvlak
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten samen behalve het meel en het water, klop goed met een garde
- Voeg het meel toe en kneed het samen
- Voeg als laatste het water beetje bij beetje erbij. Het deeg moet samen komen zonder dat het brokkelt. Ik had aan 300 ml water precies genoeg
- Verdeel het deeg in 8 stukken en bol deze enigszins op. Stop ze in een pedaalemmerzak op een dienblad en zet deze in de koelkast voor ongeveer 1 uur
- Bestuif je werkvlak met glutenvrij meel en rol een een bolletje deeg helemaal uit tot een dunne cirkel
- Steek met een uitsteker cirkels uit en snijd deze met een speciale chebekiaroller diverse keren in
- Neem het resterende deeg en vorm dit tot een bolletje, en leg deze terug in de pedaalemmerzak. Op deze manier wordt het deeg weer lekker zacht
- Rol het cirkeltje op en druk de zijkanten naar elkaar toe. Zie onderstaand filmpje
- Werk al het deeg af, en zet een pan met olie op. Doe ook de honing in een apart pannetje en warm dit op heel laag vuur kort op, totdat het vloeibaar is. Laat het niet koken! Zet het vuur dan vervolgens uit
- Wanneer de olie heet genoeg is, kun je de koekjes frituren. Zie je dat ze aan 1 kant goudbruin zijn, dan draai je ze om met behulp van een vork.
- Na het bakken haal je ze eruit met behulp van een schuimspaan en dompel ze in de honing. Laat ze daarin liggen, totdat de volgende batch klaar is
- Haal ze er vervolgens uit en leg ze een vergiet, strooi er meteen wat geroosterd sesamzaad over
- Werk zo alles af! De koekjes bewaren in een vershouddoos. Ook zijn ze prima in te vriezen in een vershouddoos
- Succes
Groetjes Ouafae