Glutenvrije Chili corn carne
Course: HoofdgerechtCuisine: MexicaansDifficulty: MakkelijkAantal
5
personenBereidingstijd
10
minutesKooktijd
1
hourIngrediënten
350 gram rundergehakt
1 ui gesnipperd
1 rode paprika in blokjes
Paar takjes koriander en paar takjes platte peterselie fijngeknipt
1 blik mais
1 grote pot bruine bonen uitgelekt en afgespoeld
1 blik tomatenblokjes of 1 pak gezeefde tomaten
2 blokjes runderbouillon (halal)
1/2 theelepel sambal
1 theelepel tomatenpuree of Turkse paprikapuree
1 teentje knoflook
- Kruiden
1/2 theelepel zwarte peper
1 theelepel chilipeper (mag minder wanneer je niet van pittig houdt)
Paar Chilivlokken naar smaak en gewenste pittigheid)
1 theelepel cayennepeper
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel gedroogde basilicum
1/2 theelepel oregano
beetje zout naar smaak
zonnebloemolie of olijfolie of mengeling
ongeveer 500-750 ml gekookte water
Bereidingswijze
- Bak het gehakt rul in wat olie en pers het knoflookteentje er op. Voeg de gesnipperde ui toe en bak voor een paar minuten samen.
- Voeg de paprikablokjes en de bouillonblokjes toe. Fruit goed samen tot de groentes glazig zijn geworden
- Voeg de tomatenblokjes/gezeefde tomaten, de kruiden toe en roer goed door. Wanneer de saus begint te koken voeg je gekookt water toe . Laat koken en zet het vuur laag en laat rustig doorkoken/sudderen voor ongeveer 1 uur.
- Voeg in de laatste 10 minuten de bruine bonen en de mais toe. Laat kort mee sudderen. Voeg als laatste de fijngeknipte peterselie/koriander toe.
- Serveer de chili corn carne met gekookte rijst
- Succes! Groetjes Ouafae