Glutenvrije Chocolade Muffins
Aantal
9
stuksBereidingstijd
10
minutesBaktijd
20
minutesIngrediënten
85 gram kleefrijstmeel of rijstmeel
25 gram aardappelzetmeel
25 gram maiszetmeel (maïzena)
25 gram cacaopoeder
7 gram bakpoeder
1 ei
60 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
60 gram zonnebloemolie
50 gram bijna gesmolten boter (beetje afgekoeld)
100 gram lactosevrije melk op kamertemperatuur
- Extra
40 gram chocoladedruppels of nootjes voor door het beslag
Extra chocoladedruppels voor op de muffin
9 Cupcake papiertjes en een cupcakebakblik
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 165 C hete lucht functie of boven en onder warmte
- Meng de meelsoorten met de bakpoeder en cacaopoeder en zet opzij
- Smelt de boter tot deze bijna of deels gesmolten is
- Klop met een garde het ei met de suiker, vanillesuiker, en olie goed los
- Voeg een deel van het meelmix toe en roer, voeg een deel boter erbij en roer
- voeg de rest van het meel toe en de rest van de boter en roer
- Voeg als laatste de melk toe en roer goed tot een beslag
- Optioneel kun je nu de chocoladedruppels of nootjes toevoegen naar wens
- Verdeel met behulp van een kleine ijsschep het beslag over 9 cupcake vormpjes
- Strooi er wat chocoladedruppels overheen
- Bak ze in ongeveer 20 minuten gaar, en laat afkoelen op een rooster (tenminste als je zolang kunt wachten 🙂
- Succes!
Groetjes Ouafae
Notes
- Je kunt de meelsoorten ook vervangen met alleen rijstmeel