Glutenvrije Chocoladecake
Aantal
10
plakkenBereidingstijd
10
minutesBaktijd
1
minuteIngrediËnten
165 gram lauwe lactosevrije melk
175 gram suiker
165 gram zonnebloemolie
4 eieren
2 zakjes vanillesuiker
1 eetlepel azijn
- Meelmengsel
215 gram classic mix van Allergento
2 zakjes bakpoeder
3 volle eetl cacaopoeder
samen in een kom mengen en apart zetten- Extra voor bakvorm invetten
1 theelepel gesmolten boter
1 theelepel zonnebloemolie
1 theelepel glutenvrij meel
of gebruik een bakspray om je vorm in te vetten!
Chocoladedruppels
- Voor garnering
Gesmolten melkchocola of jam
Geraspte witte chocola
Bereidingswijze
- Warm de oven voor op 160 C
Mix de suiker, melk, olie, vanillesuiker, eieren en de azijn op hoogste stand met een handmixer tot je veel bubbels ziet - Zeef het meelmengsel over het eiermengsel en mix kort op de laagste stand tot je het meel niet meer ziet
- Maak een mengsel van olie, roomboter en glutenvrije meel en vet hiermee je bakvorm in. Is dit teveel werk gebruik dan een bakspray
- Giet het beslag in de vorm en strooi er eventueel wat chocoladedruppels op. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 160C voor 45 a 50 minuten
- Prik na 45 minuten met satéprikker. Wanneer deze droog uitkomt is de cake klaar
Decoreren na afkoelen met gesmolten chocola of jam en witte chocoladeschaafsel, door een reep te raspen met een rasper