Glutenvrije Chocoladecake

Op zondag bakken wij altijd iets lekkers...dit keer geen koekje voor de week maar een Chocoladecake gebakken Zoals jullie wellicht in mijn eerdere posts op social media hadden gelezen wilde ik graag een fluffy zacht cake maken die wanneer je die rechtop zet omvalt van zachtheid. Nou mensen het is gelukt! Super zacht en heerlijk, zelfs de niet coeliakien in huis vroegen of deze echt niet glutenvol is. Missie geslaagd!

Glutenvrije Chocoladecake

Recipe by Ouafae
Aantal

10

plakken
Bereidingstijd

10

minutes
Baktijd

1

minute

IngrediËnten

  • 165 gram lauwe lactosevrije melk

  • 175 gram suiker

  • 165 gram zonnebloemolie

  • 4 eieren

  • 2 zakjes vanillesuiker

  • 1 eetlepel azijn

  • Meelmengsel
  • 215 gram classic mix van Allergento
    2 zakjes bakpoeder
    3 volle eetl cacaopoeder
    samen in een kom mengen en apart zetten

  • Extra voor bakvorm invetten
  • 1 theelepel gesmolten boter

  • 1 theelepel zonnebloemolie

  • 1 theelepel glutenvrij meel

  • of gebruik een bakspray om je vorm in te vetten!

  • Chocoladedruppels

  • Voor garnering
  • Gesmolten melkchocola of jam

  • Geraspte witte chocola

Bereidingswijze

  • Warm de oven voor op 160 C
    Mix de suiker, melk, olie, vanillesuiker, eieren en de azijn op hoogste stand met een handmixer tot je veel bubbels ziet
  • Zeef het meelmengsel over het eiermengsel en mix kort op de laagste stand tot je het meel niet meer ziet
  • Maak een mengsel van olie, roomboter en glutenvrije meel en vet hiermee je bakvorm in. Is dit teveel werk gebruik dan een bakspray
  • Giet het beslag in de vorm en strooi er eventueel wat chocoladedruppels op. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 160C voor 45 a 50 minuten
  • Prik na 45 minuten met satéprikker. Wanneer deze droog uitkomt is de cake klaar
    Decoreren na afkoelen met gesmolten chocola of jam en witte chocoladeschaafsel, door een reep te raspen met een rasper

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief