Glutenvrije Chocoladekoekjes

Deze heerlijke chocoladekoekjes is een bros koekje wat stevig in de hand ligt maar tegelijk smelt in je mond. Ik maakte ze met de classicmeel van Allergento. De koekjes zijn natuurlijk ook met een andere glutenvrije meelsoort te maken. Nu al de favoriet van mijn dochter die eigenlijk niet glutenvrij hoeft te eten :)

Glutenvrije Chocoladekoekjes

Recipe by Ouafae
Aantal

33

stuks
Bereidingstijd

15

minutes
Baktijd

15

minutes

Ingrediënten

  • 150 gram margarine of roomboter op kamertemperatuur

  • 1 Ei L

  • 60 gram poedersuiker

  • 3 gram bakpoeder

  • snufje zout

  • 8 gram cacaopoeder (1 eetlepel)

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 80 gram gesmolten melkchocolade

  • 280 gram Classicmeel van Allergento Of ander glutenvrij meel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 C
    Mix met een garde alle ingrediënten samen behalve het meel
  • Voeg dan het meel toe en roer met een pollepel en daarna met de hand tot een samenhangend deeg (gebruik een plastic handschoen)
  • Draai bolletjes ter grootte van een walnoot
    Leg ze op een bakplaat met 3 cm ruimte ertussen.
  • Bak de koekjes op 180C
  • Na 5 min baktijd druk je de koekjes met de achterkant van een lepel iets plat
    Bak ze verder voor 8 a 10 minuten
  • Laat de koekjes afkoelen
  • Succes!
    Groetjes Ouafae

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief