Glutenvrije Cinnabolls
Aantal
14
servingsBereidingstijd
20
minutesBaktijd
15
minutesRijstijd
40
minutenIngrediËnten
- Deeg
500 gram witte broodmix van Allergento
14 gram gedroogde gist
75 gram zachte half gesmolten roomboter
13 gram melkpoeder geen koffiemelk!
25 gram suiker
1 theelepel xanthangum (3 gram)
1 eetlepel psyliumvezelspoeder (6 gram)
300 gram warme melk
150 gram bruiswater
- Suikermengsel voor de coating
150 gr donkere bruine basterdsuiker
5 gr stroop
1 theel kaneel
Bereidingswijze
- Warm de melk goed op en meng deze met het bruiswater. Wanneer het lauw aanvoelt kun je de suiker en de gist toevoegen. Roer goed door en laat staan voor 5 min.
- Voeg de rest vd ingrediënten toe en Mix goed ong 5 min tot een soepel deeg op middelste stand. Vergeet na 30 sec niet de zijkanten mee te schrapen.
- Neem een spuitzak en vul dit met het deeg. Spuit spiralen op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zie foto
- Meng de basterdsuiker met de stroop en kaneel en verdeel een eetlepel ervan op je deegbroodjes
- Laat afgedekt 40 min rijzen. Warm intussen de oven op 200 graden met een braadslede en steentjes. (Ongeveer 20 min) ( we gaan weer bakken met stoom) zie mijn eerdere topics op Facebook hoe je dat doet)
- Spuit de broodjes in met water. En kook water. Wanneer je de broodjes in de oven schuift giet je ongeveer 150 ml in de braadslede en sluit direct de oven. Bak de broodjes voor ong 13 a 15 min tot ze goudbruin zijn en de onderkant een mooie goudbruine kleur hebben. Niet te lang!
- Laat ze afkoelen of eet ze lekker warm op!
- Succes
Groetjes Ouafae