Glutenvrije Courgette Stoofpot
Aantal
4
personenBereidingstijd
10
minutesBaktijd
45
minutesIngrediënten
1,5 stuks courgette
1 rode paprika
1 ui
1 volle eetlepel tomatenpuree
1 groente of kipbouillonblokje
Kruiden: beetje zout, 1 theelepel paprikapoeder, 1/2 theelepel zwarte peper, snufje chilivlokken
scheutje zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Snijd de paprika en ui in fijne blokjes en fruit aan in een hapjespan met wat olie
- Snijd de courgette door de helft en dan weer door de helft en snijd in grove stukken
- Voeg de tomatenpuree aan de ui en paprika, wanneer deze glazig zijn en de kruiden en het bouillonblokje en bak iets door
- Voeg dan de stukken courgette toe en bak kort mee op zacht vuur
- Kook wat water en schenk dit over de courgette totdat de courgette onderligt
- Laat op middelmatig vuur koken tot de courgette gaar is, proef het zout en voeg eventueel wat toe
- Serveer met rijst of Turkse rijst