Glutenvrije Custard Bokkepootjes

Wist je dat je met het custardkoekjesdeeg ook andere koekjes kunt maken?! Zie deze rozetjes en soort van bokkepootjes gevuld met chocoladeganache En gedoopt in chocolade en bestrooid met gehakte hazelnootjes Ze zijn zo heerlijk dat er van blijft eten!

Glutenvrije Custard Bokkepootjes

Recipe by Ouafae
Bereidingstijd

30

minutes
Baktijd

12

minutes

IngrediËnten

  • 170 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur

  • 60 gram poedersuiker

  • 60 gram custardpoeder

  • 190 gram universele mix van schär

  • 1/2 theelepel bakpoeder

  • 1 zakje vanillesuiker

  • Snufje zou

  • Voor de ganache
  • 55 gram pure chocolade

  • 60 gram slagroom

  • Extra voor garnering
  • 60 gram melk chocolade

  • 40 gram pure chocolade

  • 1 theelepel zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Begin eerst met het maken van de ganache.
    Dit doe je door de room in een steelpannetje op te warmen. Net tegen de kook uitzetten. Room niet laten koken!
    Chocolade erin en roeren met een garde tot chocola is gesmolten
    Laat afkoelen, de ganache wordt dan zelf dikker en een smeerbaar geheel.
  • Verwarm oven voor op 170C
    Klop de boter los samen met de poedersuiker en vanillesuiker
    Voeg de rest vd ingrediënten toe en kneed tot een deegbal
  • Neem een spuitmondje met een iets bredere opening waar je makkelijk deeg doorheen kunt drukken. Spuit dan staafjes of rozetjes mee (zal op de tijdlijn een filmpje plaatsen) voor een spuitzak is het deeg te dik voor
  • Zorg dat er wat ruimte tussen de koekjes zitten
    Bak goudbruin in 12 a 15 min
  • Smelt de chocolade au bain marie en giet het in een glaasje. Doop het uiteinde van het koekje in de chocolade en bestrooi met gehakte hazelnootjes
  • Veel Succes
    Groetjes Ouafae

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief