Glutenvrije Custard Bokkepootjes
Bereidingstijd
30
minutesBaktijd
12
minutesIngrediËnten
170 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
60 gram poedersuiker
60 gram custardpoeder
190 gram universele mix van schär
1/2 theelepel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
Snufje zou
- Voor de ganache
55 gram pure chocolade
60 gram slagroom
- Extra voor garnering
60 gram melk chocolade
40 gram pure chocolade
1 theelepel zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Begin eerst met het maken van de ganache.
Dit doe je door de room in een steelpannetje op te warmen. Net tegen de kook uitzetten. Room niet laten koken!
Chocolade erin en roeren met een garde tot chocola is gesmolten
Laat afkoelen, de ganache wordt dan zelf dikker en een smeerbaar geheel. - Verwarm oven voor op 170C
Klop de boter los samen met de poedersuiker en vanillesuiker
Voeg de rest vd ingrediënten toe en kneed tot een deegbal - Neem een spuitmondje met een iets bredere opening waar je makkelijk deeg doorheen kunt drukken. Spuit dan staafjes of rozetjes mee (zal op de tijdlijn een filmpje plaatsen) voor een spuitzak is het deeg te dik voor
- Zorg dat er wat ruimte tussen de koekjes zitten
Bak goudbruin in 12 a 15 min - Smelt de chocolade au bain marie en giet het in een glaasje. Doop het uiteinde van het koekje in de chocolade en bestrooi met gehakte hazelnootjes
- Veel Succes
Groetjes Ouafae