Glutenvrije Eivrije spinnentaart

Zoek je naar een lekkere cake die niet alleen gluten maar ook eivrij is? Probeer deze dan eens. Met de ganache als extra smaakmaker, maakt deze cake echt af. Je kunt de cake ook dubbel bakken en vullen met banketbakkersroom, zodat het een echte taart wordt!

Glutenvrije en Eivrije spinnentaart

Recipe by Ouafae
Aantal

10

punten
Bereidingstijd

30

minutes
Baktijd

25

minutes

Ingrediënten

  • 220 gram Schär kuche en kekse

  • 275 gram volle yoghurt op kamertemp of iets verwarmd in de magnetron(neem eventueel een plantaardig alternatief)

  • 170 gram suiker

  • 3 gram bakingsoda (1 theelepel)

  • 5 gram bakpoeder

  • Snufje zout

  • 3 gram vanilleextract (1 theelepel)

  • 130 gram zonnebloemolie

  • 1 theelepel witte azijn (3 gram)

  • Sap van 1 sinasappel

  • Voor de ganache
  • 112 gram pure chocolade

  • 120 gram slagroom

  • Extra voor versiering
  • Ongeveer 30 gram witte chocolade (gesmolten)

Bereidingswijze

  • Warm de oven op 160 C hetelucht functie.
    Meng het meel, bakpoeder, bakingsoda, zout en zet apart
  • Klop de yoghurt, suiker, vanillesuiker, olie, azijn en sinaasappelsap tot een mooi luchtig geheel met veel luchtbelletjes
    Zeef je meelmengsel erop en klop op stand 1 tot je geen meel meer ziet. Niet te lang! Anders verlies je de luchtigheid
  • Vet een bakvorm in. Mijn vorm was een lage vlaaivorm van 30 cm.
    Giet het beslag erin en bak voor ong 30 min op 160 C
    Check na 25 min even met een prikker of de cake klaar is
  • Maak intussen de ganache door de room in een steelpannetje op te warmen. Net tegen de kook aan uitzetten. Room niet laten koken!
    Chocolade erin en roeren met een garde tot chocola is gesmolten
    Laat afkoelen, de ganache wordt dan vanzelf dikker en een smeerbaar geheel.
  • Laat de cake deels afkoelen in de vorm en stort op een rooster
  • Giet de ganache op de bovenkant van je taart.
    Smelt de witte chocola au bain marie en doe het in een boterhamzakje
    Knip het puntje er af en spuit cirkels op de ganache.
    Trek lijnen van binnen naar buiten waardoor je een spinnenweb effect krijgt
    Laat het geheel opstijven gewoon buiten de koelkast.
  • Succes
    Groetjes Ouafae

Notes

  • Je kunt de taart ook eventueel in een kleinere en hogere vorm bakken waardoor je hem door het midden kunt snijden en vullen met banketbakkersroom. 2 dunne lage cake bakken is ook een optie die je dan stapelt met room ertussen

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief