Glutenvrije en Eivrije spinnentaart
Aantal
10
puntenBereidingstijd
30
minutesBaktijd
25
minutesIngrediënten
220 gram Schär kuche en kekse
275 gram volle yoghurt op kamertemp of iets verwarmd in de magnetron(neem eventueel een plantaardig alternatief)
170 gram suiker
3 gram bakingsoda (1 theelepel)
5 gram bakpoeder
Snufje zout
3 gram vanilleextract (1 theelepel)
130 gram zonnebloemolie
1 theelepel witte azijn (3 gram)
Sap van 1 sinasappel
- Voor de ganache
112 gram pure chocolade
120 gram slagroom
- Extra voor versiering
Ongeveer 30 gram witte chocolade (gesmolten)
Bereidingswijze
- Warm de oven op 160 C hetelucht functie.
Meng het meel, bakpoeder, bakingsoda, zout en zet apart - Klop de yoghurt, suiker, vanillesuiker, olie, azijn en sinaasappelsap tot een mooi luchtig geheel met veel luchtbelletjes
Zeef je meelmengsel erop en klop op stand 1 tot je geen meel meer ziet. Niet te lang! Anders verlies je de luchtigheid - Vet een bakvorm in. Mijn vorm was een lage vlaaivorm van 30 cm.
Giet het beslag erin en bak voor ong 30 min op 160 C
Check na 25 min even met een prikker of de cake klaar is - Maak intussen de ganache door de room in een steelpannetje op te warmen. Net tegen de kook aan uitzetten. Room niet laten koken!
Chocolade erin en roeren met een garde tot chocola is gesmolten
Laat afkoelen, de ganache wordt dan vanzelf dikker en een smeerbaar geheel. - Laat de cake deels afkoelen in de vorm en stort op een rooster
- Giet de ganache op de bovenkant van je taart.
Smelt de witte chocola au bain marie en doe het in een boterhamzakje
Knip het puntje er af en spuit cirkels op de ganache.
Trek lijnen van binnen naar buiten waardoor je een spinnenweb effect krijgt
Laat het geheel opstijven gewoon buiten de koelkast. - Succes
Groetjes Ouafae
Notes
- Je kunt de taart ook eventueel in een kleinere en hogere vorm bakken waardoor je hem door het midden kunt snijden en vullen met banketbakkersroom. 2 dunne lage cake bakken is ook een optie die je dan stapelt met room ertussen