Glutenvrije Gezonde(re) Speculaascake
Bereidingstijd
10
minutesBaktijd
45
minutesHeerlijke smeuïge zachte kruidige cake, gezoet met dadels in plaats van suiker
Ingrediënten
200 gram lactosevrije melk
1,5 eetlepel koek-speculaaskruiden
3 eieren M
250 gram amandelmeel
2 theelepels bakpoeder
110 gram dadels zonder pit
3 eetlepels water
75 gram gesmolten kokosolie
zakje vanillesuiker (mag weggelaten worden)
snufje zout
- Extra
Amandelschaafsel
Langwerpige cakevorm
vel bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 C
- Maal de dadels samen met het water tot een puree met behulp van een staafmixer
- Smelt de kokosolie tot het vloeibaar wordt, mix de eieren en eventueel de vanillesuiker voor ongeveer een minuut op de hoogste stand met een handmixer
- Voeg de amandelmeel en melk toe en mix weer goed door. Voeg de kruiden en het zout toe. En tot slot de bakpoeder, dadelpuree en de gesmolten kokosolie. Mix alles goed voor ongeveer 2 minuten
- Doe een vel bakpapier in de cake vorm en giet het beslag in de vorm
- Strooi er wat amandelschaafsel of eventueel wat cacaonibs
- Bak de cake voor ongeveer 40 a 45 minuten. Prik na 40 minuten met een sateprikker, is het stokje droog dan is de cake klaar. Is het nat dan laat je de cake nog bakken voor een minuut of 5
- Na het bakken kun je de cake 5 minuten in de vorm laten afkoelen en dan verplaatsten op een rooster. Til de cake op met behulp van het bakpapier.
Notes
- Wil je de cake langer bewaren, snijd het dan in plakken en verpak ze met huishoudfolie per plak en leg ze in de vriezer. Zo kun je er langer van genieten als tussendoortje