Glutenvrije Grissini
Aantal
28
stuksBereidingstijd
15
minutesBaktijd
20
minutesTotale rijstijd
2
uurIngrediënten
250 gram glutenvrije bloem (ik heb Nutrifree pan gebruikt)
50 gram kikkererwtenmeel
200 ml lauw warm water
20 ml olie (voor extra smaak heb ik olijfolie gebruikt) zonnebloem olie kan ook
2 gram gedroogde gist (2 theelepeltjes) of 6 gram verse gist (1/4 blokje verse gist)
1 theelepel zout
Optioneel voor variatie in smaak: kruiden naar keuze; oregano, basilicum, chilivlokken, geraspte kaas etc voor variatie
- Extra
zaadjes naar keus ( maanzaad, sesamzaad etc)
Kikkererwtenmeel voor het bestrooien van je werkvlak
Bereidingswijze
- Los de gist op in het lauwe warme water in een grote kom en laat 5 minuten staan
- Voeg dan de olie toe en roer goed door
- Voeg dan de meelsoorten en het zout toe en kneed met de hand tot een deegbal
- Dek de kom af met huishoudfolie en laat rijzen voor 2 uur. Verwarm de oven voor op 200 C
- Bestrooi je werkvlak met kikkererwten meel en stort het deeg daarop. Verdeel het deeg in stukjes zo groot als een walnoot en rol deze uit tot een stengel van ongeveer 20-25 cm. Wil je mini-stengels maak ze dan kleiner
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en leg daar de stengels deeg op. Laat steeds een cm ruimte er tussen.
- Smeer de grissini in met water en bestrooi met zaadjes naar keuze of laat ze naturel
- Bak de grissini tot ze goudbruin zijn, dit duurt ongeveer 10 a 15 minuten. Wanneer ze goudbruin zijn breek dan een grissini om de binnenkant te checken. Is deze nog zacht dan moet je ze langer bakken. Draai de thermostaat terug naar 160 C en laat nog 5 a 10 minuten verder bakken. De grissini moet aan de binnenkant knapperig zijn
- Leg ze daarna op een rooster en laat afkoelen. Serveer ze met een lekker dipje of op de borrelplank
- Succes!
Groetjes Ouafae
Notes
- Bewaar de grissini in een luchtdichte vershoud trommel
- Kneed eens voor de variatie wat kruiden naar keuze door het deeg