Glutenvrije Hartenkoekjes

Wie zou jij willen verblijden met deze hartenkoekjes! Check hoe schattig deze zijn en staan ook in een mum van tijd op tafel!

Glutenvrije Hartenkoekjes

Recipe by Ouafae
Stuks

40

servings
Bereidingstijd

25

minutes
Baktijd

12

minutes

IngrediËnten

  • 170 gram zachte roomboter

  • 60 gram poedersuiker

  • 1 ei maat M en 1 eierdooier

  • Snuf zout

  • 1 theelepel vanille extract

  • 1/2 theelepel xanthangum

  • 70 gram Rijstmeel

  • 235 gram schär kuchen und kekse

  • Extra
  • Frambozen of aardbeienjam

Bereidingswijze

  • Klop de boter samen met de poedersuiker zacht tot het wit kleurt.
  • Voeg het zout en het ei plus eierdooier tor en klop tot het volledig is opgenomen
  • Voeg de vanille en xanthangum toe. Klop nog even door.
  • Voeg de meelsoorten erbij en meng het samen tot een deegbal met een spatel
  • Maak bolletjes van 15 gram per stuk (zo groot als een walnootje)
  • Leg ze op een bakplaat met bakpapier en Druk ze iets aan.
  • Maak met de steel van een lepel met ronde vorm een inkeping in de vorm van een hartje
  • Werk alle koekjes af, en vul ze met aardbeien of frambozenjam.
  • Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 175C voor 12 a 15 min tot de koekjes goudbruin zijn
  • Laat de koekjes goed afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte vershouddoos

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief