Glutenvrije Hartenkoekjes
Stuks
40
servingsBereidingstijd
25
minutesBaktijd
12
minutesIngrediËnten
170 gram zachte roomboter
60 gram poedersuiker
1 ei maat M en 1 eierdooier
Snuf zout
1 theelepel vanille extract
1/2 theelepel xanthangum
70 gram Rijstmeel
235 gram schär kuchen und kekse
- Extra
Frambozen of aardbeienjam
Bereidingswijze
- Klop de boter samen met de poedersuiker zacht tot het wit kleurt.
- Voeg het zout en het ei plus eierdooier tor en klop tot het volledig is opgenomen
- Voeg de vanille en xanthangum toe. Klop nog even door.
- Voeg de meelsoorten erbij en meng het samen tot een deegbal met een spatel
- Maak bolletjes van 15 gram per stuk (zo groot als een walnootje)
- Leg ze op een bakplaat met bakpapier en Druk ze iets aan.
- Maak met de steel van een lepel met ronde vorm een inkeping in de vorm van een hartje
- Werk alle koekjes af, en vul ze met aardbeien of frambozenjam.
- Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 175C voor 12 a 15 min tot de koekjes goudbruin zijn
- Laat de koekjes goed afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte vershouddoos