Glutenvrije Haverbollen
Aantal
10
stuksBereidingstijd
20
minutesBaktijd
20
minutesTotale rijstijd
20
minutenIngrediënten
250 gram wit broodmix Allergento
100 gram bruin broodmix Allergento
150 gram Haverbroodmix Le poole
14 gram gedroogde gist
9 gram broodverbeterpasta Allergento
14 gram suiker
25 gram zonnebloemolie of boter
7 gram psyliumvezels
2 snufjes zout ( let op Allergentomixen bevatten al zout en de havermix van Le Poole niet)
450 gram lauwwarm water
Bereidingswijze
- Meng het water, gist en suiker met elkaar en laat effe staan
Voeg de verbeterpasta en olie toe
Meng alle droge ingrediënten met elkaar en strooi deze boven het gistmengsel - Mix alle ingrediënten met elkaar en vergeet na 30 sec niet de zijkanten mee te schrapen.
Laat mixen voor 7 min op middelste stand - Neem een ijsschep en vet een dienblad in met wat olie. Leg hier alle bollen op
- Zet alvast 2 bakplaten met bakpapier klaar en maak je handen iets nat met zonnebloemolie.
Vorm de ballen goed rond en leg ze gespreid over 2 bakplaten. - Ik heb ze zelf iets platter gedrukt omdat mijn zoontje niet van dikke kruim houd. Dit kan je ook doen of anders zo laten.
Strooi er wat havervlokken erop, en laat rijzen voor 20 minuten - Warm intussen de oven op 210 graden hete lucht.
Warm een braadslede met stenen mee onderin de oven. Voordat je het brood erin schuift spuit je de broodjes in met water.
Zorg ervoor dat je gekookt water klaar heb staan. - Wanneer je de broodjes in de oven schuift giet je gekookt water over je steentjes en sluit je de ovendeur.
Dit stoomeffect zorgt voor een mooiere ovenrijs en lekkere korst - Bak tot ze goudbruin zijn en leg ze op een rooster om af te koelen met een schone theedoek erop, zo worden ze lekker zacht
- Succes!
Groetjes Ouafae