Glutenvrije High tea broodjes

Deze broodjes zijn werkelijk waar geweldig! Vooral wanneer je ze met een combinatie van Allergento broodmix en Schär foodservice mix maakt. Super zachte fluffy broodjes die je heerlijk kunt beleggen naar wens voor bv een high tea of lunch. Ook kun je er mini burger broodjes van maken of gewoon voor de lekker erbij. Bijvoorbeeld bij een barbeque. Altijd handig om een voorraadje in te vriezen en mee te nemen naar plekjes waar je niet zo snel een broodje voor handen hebt! En weet je de broodjes staan binnen 1,5 uur op tafel! Super snel gemaakt en je hoeft niet eens met je handen in het deeg! Als vervanger voor de foodmix heb ik wat rijstbloem en aardappelzetmeel geprobeerd. Dit geven ook mooie prima broodjes, maar niet hetzelfde resultaat als de foodmix. Varieer er op los zou ik zeggen. Ik heb er een aantal vervangers bij gezet!

Glutenvrije High tea broodjes

Recipe by Ouafae
Aantal

17

stuks
Rijstijd

1

hour 
Baktijd

20

minutes

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng het warme water met de gist en suiker in een maatbeker en roer goed door. Laat 5-10 min staan tot het gistmengsel goed omhoog is gekomen en bubbelt
  • Neem een diepe kom en doe daar de meelsoorten in en maak in het midden een kuiltje. Giet daar het gistmengsel in en de olie
  • Mix met een handmixer in 5 minuten tot een fijn egaal deegbeslag. Je zal merken dat het mengsel in het begin best waterig is, maar hoe langer je mixt wordt het beslag steeds dikker
  • Neem een deegschraper en maak deze nat onder de kraan, schraap de zijkanten naar het midden en dek de kom af met een theedoek. laat rijzen voor 30 minuten (ruim de handmixer nog niet op!)
  • Na 30 minuten mix je het deegbeslag nog een keer 1 minuut goed door. Verwarm de oven op 200 C en een braadslede onderin de oven
  • Vet 2 cupcake bakvormen in, (ik gebruik hiervoor de coatingspray van Allergento) en doe in elk vormpje een ijsschep (middelmaat) deegbeslag in. bestrooi elk bolletje met wat grove maismeel en laat afgedekt rijzen voor 30 minuten
    https://www.allergento.shop/product/pancoating-spray/
  • Spuit na het rijzen de broodjes in met een plantenspuit en bestrooi nogmaals met grove maismeel
  • Kook 250 ml water. Wanneer je de broodjes in de oven schuift giet je gekookt water in de braadslede. Sluit meteen de ovendeur
  • Bak de broodjes in ongeveer 18-20 minuten goudbruin op 200 C

Notes

  • of 150 gram witte rijstmeel en 50 gram aardappelzetmeel
  • of vervangen met Allergentomix dus in totaal 400 gram
  • of gebruik 300 gram Allergento en 100 gram SchärBrot
  • resultaat wordt wel anders dan met de foodmix. Deze leveren namelijk hele zachte broodjes op.

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief