Glutenvrije Kadetjes
Aantal
10
stuksBereidingstijd
20
minutesBaktijd
20
minutesTotale rijstijd
100
minutenIngrediËnten
200 gram Schar Brotmix
200 gram Witte broodmix Allergento (bevat glutenvrije tarwezetmeel, bij tarwe allergie kun je dit vervangen met Schar of andere mix)
400 ml warm water
14 gram gedroogde gist
1 eetlepel suiker
4 eetlepels zonnebloemolie
Kleine theelepel zout
Niet teveel want allergentomix bevat al zout. Bij vervanging van een broodmix zonder zout neem je halve eetlepel zout- Extra
rijstmeel
Zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Meng het warme water met de gist, suiker en olie en roer goed door. Laat voor 5 min staan tot het mengsel bubbelt
- Doe in een grote mengkom de meelsoorten en voeg daar het zout aan toe en meng het door elkaar. Maak in het midden een kuiltje en voeg daar het gistmengsel aan toe
- Neem een handmixer en mix het geheel voor een paar minuten tot je een mooi glad mengsel hebt. Schraap al het deeg bij elkaar met een deegschraper en dek af met een doek.
Laat rijzen voor ongeveer 60 min - Vet je werkvlak in met wat zonnebloemolie of gebruiken een siliconenbakmat
Stort je deeg daarop en breng het deeg bij elkaar tot een deegbal met behulp van ingevette handen en ingevette schraper. - Bestrooi loyaal met rijstmeel om de boel makkelijker te maken
Vorm tot een lange dikke staaf en verdeel het in 10 stukken.
Bol de stukken met behulp van rijstmeel op - Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bestrooi de bollen met rijstmeel en laat rijzen voor 40 min - Zet als er nog 25 minuten rijstijd over is de oven aan op 200 C hete lucht en warm een braadslede met eventueel wat stenen mee onderin de oven
- Als rijstijd voorbij is kook je wat water ongeveer 150 ml
Als de broodjes zijn gerezen spuit je ze in met water En bestrooi je ze nogmaals met rijstmeel
Wanneer je de broodjes in de oven schuift giet je gekookt water in de braadslede
En sluit je direct de oven - Na 5 minuten spuit je nog een keer de broodjes in en laat je ze goudbruin bakken voor ongeveer in totaal 15 a 20 minuten.
Keer halverwege de bakplaat om als je merkt dat de achterste broodjes sneller bruin worden dan die aan de voorkant liggen. - Succes!
Groetjes Ouafae
Ik vermoed dat die bakmixen niet koolhydraatarm is , welk meel kan je in de plaats gebruiken ,
Dag Ingrid,
Het klopt de bakmixen zijn inderdaad niet koolhydraatarm
Kun je het suiker ook vervangen voor honing?
jazeker!
Heerlijke zachte tarwezwtmeel vrije broodjes, die zou ik dolgraag willen maken.
Dankjewel voor t recept. Leuk!!
Waarom moeten er stenen op de bakplaat?
Groetjes, Riny
Dag Riny,
Graag gedaan! Succes met bakken. Waarom de stenen kun je in deze link lezen Hoe bak ik met stoom?