Glutenvrije Kadetjes

Voor het eerst deel ik een recept wat ook echt in mijn boek gaat komen. Puur omdat ik het jullie gun en alle mensen die het lekkere brood moeten missen niet langer wil laten wachten. Mensen je weet niet wat je meemaakt met deze heerlijke zachte broodjes! Zo lekker zacht en luchtig van binnen en buiten. Met dit broodje kun je alle kanten op! Probeer het maar eens uit! Je gaat er geen spijt van krijgen!

Glutenvrije Kadetjes

Recipe by Ouafae
Aantal

10

stuks
Bereidingstijd

20

minutes
Baktijd

20

minutes
Totale rijstijd

100

minuten

IngrediËnten

  • 200 gram Schar Brotmix

  • 200 gram Witte broodmix Allergento (bevat glutenvrije tarwezetmeel, bij tarwe allergie kun je dit vervangen met Schar of andere mix)

  • 400 ml warm water

  • 14 gram gedroogde gist

  • 1 eetlepel suiker

  • 4 eetlepels zonnebloemolie

  • Kleine theelepel zout
    Niet teveel want allergentomix bevat al zout. Bij vervanging van een broodmix zonder zout neem je halve eetlepel zout

  • Extra
  • rijstmeel

  • Zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Meng het warme water met de gist, suiker en olie en roer goed door. Laat voor 5 min staan tot het mengsel bubbelt
  • Doe in een grote mengkom de meelsoorten en voeg daar het zout aan toe en meng het door elkaar. Maak in het midden een kuiltje en voeg daar het gistmengsel aan toe
  • Neem een handmixer en mix het geheel voor een paar minuten tot je een mooi glad mengsel hebt. Schraap al het deeg bij elkaar met een deegschraper en dek af met een doek.
    Laat rijzen voor ongeveer 60 min
  • Vet je werkvlak in met wat zonnebloemolie of gebruiken een siliconenbakmat
    Stort je deeg daarop en breng het deeg bij elkaar tot een deegbal met behulp van ingevette handen en ingevette schraper.
  • Bestrooi loyaal met rijstmeel om de boel makkelijker te maken
    Vorm tot een lange dikke staaf en verdeel het in 10 stukken.
    Bol de stukken  met behulp van rijstmeel op
  • Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
    Bestrooi de bollen met rijstmeel en laat rijzen voor 40 min
  • Zet als er nog 25 minuten rijstijd over is de oven aan op 200 C hete lucht en warm een braadslede met eventueel wat stenen mee onderin de oven
  • Als rijstijd voorbij is kook je wat water ongeveer 150 ml
    Als de broodjes zijn gerezen spuit je ze in met water En bestrooi je ze nogmaals met rijstmeel
    Wanneer je de broodjes in de oven schuift giet je gekookt water in de braadslede
    En sluit je direct de oven
  • Na 5 minuten spuit je nog een keer de broodjes in en laat je ze goudbruin bakken voor ongeveer in totaal 15 a 20 minuten.
    Keer halverwege de bakplaat om als je merkt dat de achterste broodjes sneller bruin worden dan die aan de voorkant liggen.
  • Succes!
    Groetjes Ouafae

Recipe Video

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

6 reacties

  1. Heerlijke zachte tarwezwtmeel vrije broodjes, die zou ik dolgraag willen maken.
    Dankjewel voor t recept. Leuk!!
    Waarom moeten er stenen op de bakplaat?
    Groetjes, Riny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief