Glutenvrije Kandijkoekjes

Deze heerlijke knapperige kandijkoekjes staan zo op tafel. Lekker voor bij de koffie of thee. De gemalen kandij zorgt voor een lekkere crunchy structuur in het koekje. Probeer het maar eens uit! En met een mooie koekjesstempel maak je het koekje helemaal af!

Glutenvrije Kandijkoekjes

Recipe by Ouafae
Aantal

30

stuks
Bereidingstijd

30

minutes
Baktijd

20

minutes
Koeltijd

2

uur

IngrediËnten

  • 150 gram glutenvrije meel (heb de mijne zelf samengesteld, verhoudingen komen in het boek)

  • 75 gram zachte roomboter

  • 138 gram fijngemalen kandijsuiker

  • 1/2 losgeklopt ei maat L of 1 ei S

  • 5 ml water

  • Snufje zout

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 1 theelepel vanille extract

  • 1/2 theelepel speculaaskruiden

Bereidingswijze

  • Maal de kandijsuiker fijn. Klop in een pannetje de kandijsuiker, boter, ei, kruiden en vanille extract tot een romig geheel en voeg water toe en zet het op het vuur. Los het mengsel geleidelijk op.
  • Zeef het bakpoeder en de bloem, giet het room erover en meng met een spatel tot je een deegje je hebt wat nog best vloeibaar is.
  • Laat 2 uur rusten in de koelkast of een nacht.
    Verdeel het deeg in 2 stukken en rol snel uit met een deegroller. Hoe dunner hoe knapperiger je koekje.
  • Steek koekjes uit met een uitsteker en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
    Bak in een voorverwarmde oven op 170 C
    Voor ong 20 min
  • Werk al het deeg af. Je krijgt ongeveer 1 bakplaat vol
  • Succes !
    Groetjes Ouafae

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief