Glutenvrije Kandijkoekjes
Aantal
30
stuksBereidingstijd
30
minutesBaktijd
20
minutesKoeltijd
2
uurIngrediËnten
150 gram glutenvrije meel (heb de mijne zelf samengesteld, verhoudingen komen in het boek)
75 gram zachte roomboter
138 gram fijngemalen kandijsuiker
1/2 losgeklopt ei maat L of 1 ei S
5 ml water
Snufje zout
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanille extract
1/2 theelepel speculaaskruiden
Bereidingswijze
- Maal de kandijsuiker fijn. Klop in een pannetje de kandijsuiker, boter, ei, kruiden en vanille extract tot een romig geheel en voeg water toe en zet het op het vuur. Los het mengsel geleidelijk op.
- Zeef het bakpoeder en de bloem, giet het room erover en meng met een spatel tot je een deegje je hebt wat nog best vloeibaar is.
- Laat 2 uur rusten in de koelkast of een nacht.
Verdeel het deeg in 2 stukken en rol snel uit met een deegroller. Hoe dunner hoe knapperiger je koekje. - Steek koekjes uit met een uitsteker en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak in een voorverwarmde oven op 170 C
Voor ong 20 min - Werk al het deeg af. Je krijgt ongeveer 1 bakplaat vol
- Succes !
Groetjes Ouafae