Glutenvrije Kaneelbroodjes

Check deze heerlijke glutenvrije kaneelbroodjes dan! Deze broodjes worden ook wel Franse broodjes genoemd. Super makkelijk te maken. Wist je dat je dit deeg ook kunt gebruiken om cinnamonrolls of bolussen van te maken? Beide geprobeerd! Ik vond de bolussen het beste uit de test komen

Glutenvrije Kaneelbroodjes

Recipe by Ouafae
Aantal

15

stuks
Bereidingstijd

30

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale rijstijd

2

uur

Ingrediënten

  • 500 gram Schär Bröt

  • 14 gram gedroogde gist

  • 3 volle eetlepels suiker

  • 1 theelepel psylliumvezels

  • 30 gram zachte roomboter

  • 385 gram lauwe lactosevrije melk

  • 65 gram lauw warm water

  • 2 eetlepels volle yoghurt of kwark

  • 2 snufjes zout

  • Voor de Topping
  • 50 gram zachte bijna gesmolten roomboter

  • 80 gram suiker

  • 1 volle eetlepel kaneel

Bereidingswijze

  • Meng de gist en suiker samen met het lauwe warme water en laat 5-10min staan
  • Giet daarop de lauw warme melk, psylliumvezels, de yoghurt of kwark en het glutenvrije meel
  • Mix voor 7 a 10 minuten lang op stand 3 met een standenmixer. Vergeet niet de zijkanten mee te schrapen na 30 sec. Voeg in de laatste 3 minuten de zachte boter toe en mix door
  • Maak een deegschraper iets nat met water en schraap de zijkanten naar het midden en vorm een bal. Laat afgedekt rijzen voor een uur
  • Bestuif je werkvlak met glutenvrij meel en stort je deeg daarop. Rol voorzichtig tot een rechthoekige lap van ongeveer 1 cm dik
  • Maak je mengsel voor de topping klaar en smelt de boter tot deze bijna gesmolten is.
  • Smeer de deeglap in met boter en bestrooi met de topping van kaneel en suiker
  • Rol de deeglap op. Zorg dat de naad aan de onderkant zit. Snijd er ongeveer 15 stukken uit van ongeveer 3,5 cm breed
  • gebruik dan de steel van een pollepel en duw deze in wat glutenvrij meel en duw in het midden van elk stuk plat naar binnen. Je ziet nu dat de zijkanten gaan uitpuilen. Werk alles af en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier
  • Laat de broodjes weer afgedekt rijzen voor een uur. Warm intussen de oven voor
  • Spuit de broodjes in met water en Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op hete lucht stand op 200 C met stoom tot ze goudbruin zijn. Na het bakken kun je suikermengsel wat eruit gelopen is uitsmeren op de bovenkant voor de glans
  • Laat ze iets afkoelen op een rooster met een schone doek
  • Warm zijn de broodjes het lekkerst

Notes

  • Maak van dit deeg eens bolussen of cinnamonrolls

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief