Glutenvrije karamelkoekjes
Aantal
17
stuksBereidingstijd
20
minutesBaktijd
15
minutesIngrediënten
60 gram zonnebloem olie
70 gram kristalsuiker
1 ei M
1 theelepel vanille extract
1/2 theelepel bakingsoda
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel bakpoeder
snufje zout
125 gram witte rijstmeel
70 gram bruine rijstmeel
- Extra
Gesmolten chocolade
1 theelepel zonnebloem olie
Bebogeen karamelpasta
Koekjes spuitpistool
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten behalve het meel in een grote kom en klop met een garde tot een luchtig geheel
- Voeg de meelsoorten toe en meng met een pollepel alles bij elkaar. Kneed het tot een soepele deegbal met de hand
- Doe het deeg in een spuitpistool en gebruik de langwerpige opening. Spuit een lange baan en snijd deze met een mes tot rechthoekig koekjes. Verdeel ze over een bakplaat bekleed met bakpapier of gebruik een nonstick plaat. laat steeds 2 cm ruimte tussen elk koekje
- Bak de koekjes gaar in 15 minuten en laat afkoelen
- Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en doe dit in een schaaltje. Doe er 1 theelepel zonnebloemolie bij en meng dit goed
- Doe op de helft van de koekjes een theelepel bebogeenpasta en druk er een ander koekje op
- Doop de zijkanten in de chocolade en werk zo alle koekjes af. laat uitharden in de koelkast
- De koekjes zijn knapperig, maar kunnen door de bebogeenpasta iets zachter worden de volgende dag
- Succes! Groetjes Ouafae
Ben benieuwd naar al die glutenvrije lekkere dingen
Altijd welkom Annie!
Ik heb enkel witte rijstmeel. Lukt dit dan ook? Zelfde hoeveelheid?
Dat kan vast, zelf hoeveelheid aanhouden inderdaad. Succes