Glutenvrije Kerriesaus

Kun je geen glutenvrije kerriesaus vinden in de supermarkt? Dan maak je deze toch gewoon zelf. Zo gemaakt en binnen 10 minuten heb jij een heerlijk pannetje kerriesaus op tafel! Gewoon met de ingrediënten die je vaak wel in huis hebt! heerlijk op een rijstgerecht en gewokte groente! of een stukje vis of kip!

Glutenvrije Kerriesaus

Recipe by Ouafae
Aantal

6

personen
Bereidingstijd

10

minutes
Calories

300

kcal

Ingrediënten

  • 35 gram boter

  • 35 gram maïzena (3 eetlepels)

  • 450 ml melk

  • 2 theelepels kerriepoeder

  • zout/peper naar smaak

  • 1 blokje kipbouillon Halal

Bereidingswijze

  • Smelt de boter in een pannetje. Wanneer de boter gesmolten is voeg je de maizena toe. Roer met garde voor een minuut of 2
  • Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer tot je een glad mengsel krijgt
  • Voeg de kerriepoeder toe en zout en peper en een bouillonblokje. Breng al roerend aan de kook en laat zachtjes inkoken. Mocht het te dik zijn dan voeg je wat extra melk of water toe tot je de juiste dikte hebt.
  • Serveer met rijst/kip en groente

Notes

  • Uit dit recept haal je 5 a 6 porties

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief