Glutenvrije Kipnuggets
Course: SnacksDifficulty: MakkelijkAantal
60
stuksBereidingstijd
30
minutesHeerlijke glutenvrije kipnuggets, lekker mild gekruid met meer smaak!
Ingrediënten
1 kilo kipgehakt
2 volle eetlepels kipkruiden (met zout)
1 theelepel zwarte peper
1 eetlepel paprikapoeder
1/2 eetlepel gele mosterd
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel chilipoeder
- Extra voor beslag
1 ei maat M
300 gram water
200 gram Schär Universal mix It
40 gram mosterd (2 eetlepels)
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper
- Extra nodig
Spuitzak
een kommetje maiszetmeel (Allergento)
Bereidingswijze
- Meng het kipgehakt samen met alle kruiden. Doe het kipmengsel in een spuitzak en zet een kommetje maiszetmeel klaar.
- Knip een punt af van de spuitzak. De opening moet 4 cm breed zijn.
- Spuit stukken kip van 5 cm lang en knip af boven het schaaltje maiszetmeel
- Rol de kipstukjes goed door de maiszetmeel en druk iets platter en in vorm zodat je vierkantjes krijgt.
- Werk het op deze manier verder af.
- Meng alle ingrediënten voor het beslag samen met een garde. En warm zonnebloemolie op in een pan of frituur.
- Haal met 2 vorken de kipnuggets door het beslag en leg deze direct in de hete olie. Bak aan beide kanten licht goudgeel voor een paar minuten. Wil je de kipnuggets meteen nuttigen bak ze dan verder af tot goudbruin. Wil je ze invriezen dan is dit het moment om ze eruit te halen.
- Haal de kipnuggets uit de olie en laat uitlekken in een vergiet met een keukenpapiertje. Laat goed afkoelen en verdeel in porties in een ziplockzakje en vries ze in. Wil je ze de volgende keer lekker opeten, bak ze dan goudbruin in de olie of in de oven.
- Succes!
Groetjes Ouafae