Glutenvrije Kippensoep

Vandaag maakte ik deze heerlijke kippensoep. Een makkelijke soep die je zo op tafel zet wanneer je haast hebt. Lekker met een stukje glutenvrije stokbrood erbij en je hebt een volwaardige maaltijd!

Glutenvrije Kippensoep

Recipe by Ouafae
Porties

5

porties
Bereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

15

minutes

Ingredienten

  • 1/2 kipfilet

  • 1 dikke wortel

  • 1 gesnipperde ui

  • 5 eetlepels zonnebloemolie

  • 1.5 eetlepel Schar universele mix

  • 1 blokje Knorr Kip Halal

  • 1/2 blokje Groentenboullion

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 1 theelepel chillipoeder

  • 100 gram rijstnoodles

  • 1400 ml opgevangen kipboullion

  • 300 ml gekookt water

  • eventueel zout naar smaak

WERKWIJZE

  • Kook de kipfilet in 1700 ml water samen met de boullionblokjes op middel vuur en deksel erop totdat de kipfilet gaar is, ongeveer 20 a 25 minuten. Haal de kip eruit en laat afkoelen. En bewaar het boullion
  • Snipper de ui en rasp de wortel. Fruit dit rustig op laag vuur in de zonnebloemolie
    Voeg de glutenvrije meel toe en blijf rustig roeren voor een minuut. Voeg de kruiden toe en kook 300 ml water. Voeg de boullion toe en het gekookte water
  • Pluk de kip in kleine stukjes of doe het in een maatbeker en ga er met een handmixer doorheen. Zo krijg je reepjes. Voeg deze ook toe aan de soep
  • Laat op zacht vuur ongeveer 10 minuten sudderen
  • Breek de noodles in kleine stukjes en voeg deze toe en breng eventueel op smaak met wat zout. Zet het vuur uit en laat de noodles gaar worden.
  • Serveer met stokbrood of een hapje

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief