Glutenvrije Knoflook Kaasbrood
30
minutes50
minutes45
minutenIngrediënten
275 gram witte broodmix Allergentohttps://www.allergento.shop/product/broodmix-wit-5-kg/
150 gram Finax witte broodmix of Schär Foodmix
75 gram aardappelzetmeel
12 gram gedroogde gist
200 gram lauwe lactosevrije melk (kan vervangen worden door water)
250 gram bruiswater
20 gram warm water
3 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel psylliumvezelshttps://www.allergento.shop/product/psylliumfiberhusk/
6 snufjes zout
1 theelepel broodverbeteraarhttps://www.allergento.shop/product/broodverbeterpasta-200-gram/
1 theelepel suiker
- Voor het knoflookmengsel
120 gram geraspte kaas (mag meer zijn)
1 bol knoflook
Bosje verse platte peterselie
1 eetlepel gedroogde basilicum of een paars verse blaadjes mag ook
80 gram olie naar keuze, ik heb zonnebloemolie gebruikt
- Extra
bakblik https://www.allergento.shop/product/broodbakblik-alusteel-280-x-105-x-85-mm/
coatingspray https://www.allergento.shop/product/pancoating-spray/
spuitzak of lepel
Bereidingswijze
- Pel de knoflookteentje en rooster ze met een eetlepel olie tot goudbruin op zacht vuur. Druk ze daarna fijn uit met een vork
- Meng de kaas, peterselie en basilicum samen met de fijne knoflook en de olie. Gebruik ook de olie waar je de knoflook in hebt gebakken
- Meng het water en de melk samen in een mengkom en doe daar het gist bij en de suiker. Laat 5 minuten staan
- Weeg het meel af in voeg toe, samen met de psyllium, het zout, olie en verbeterpasta
- Meng alles goed voor ongeveer 8 minuten in een standmixer op de hoogste stand. Vergeet niet de zijkanten mee te schrapen
- Dek af en laat 10 minuten rijzen
- Doe het deegbeslag in een spuitzak, of gebruik een lepel
- Neem een bakblik https://www.allergento.shop/product/broodbakblik-alusteel-280-x-105-x-85-mm/ en spuit deze in met de coatingspray
- Doe een laag deegbeslag in de bakblik en daarop een laagje van je knoflookmengsel. Bouw zo je brood op in laagjes. Eindig met een laagje knoflookmengsel
- Laat het brood afgedekt met huishoudfolie en een theedoek rijzen voor ongeveer 45 minuten
- Warm intussen de oven op 220 C met een braadslede onder in de oven
- Wanneer het brood gerezen is, kook je 300 ml water. Spuit het brood in met water
- Neem een vel aluminiumfolie om de bakvorm op te leggen. Zorg voor een ruim vel, want wanneer het brood gaat rijzen in de oven gaat de olie uit de vorm komen. Zo zorg je voor dat je oven niet vies wordt.
- Wanneer je het brood in de oven schuift, giet je het gekookte water in de braadslede
- Zet de ovendeur meteen dicht en bak voor 10 minuten. Draai dan terug naar 180 C en laat rustig bakken voor nog eens 40 minuten. Wordt de bovenkant te snel bruin, bedek dan met een vel aluminiumfolie
- Stort na het bakken meteen op een rooster, en laat het brood op de zijkant liggend onder een doek afkoelen
- Serveer lekker bij de soep of borrel
- Succes groetjes Ouafae
Notes
- Vervang de melk door water wanneer je geen melk mag/kan nuttigen
- Vervang Finax of Schär eens met een andere broodmix of gebruik enkel Alllergento broodmix. Bij het laatste laat je de zout weg, die zit namelijk al in de mix