Glutenvrije Kruidige Honingcake
Bereidingstijd
10
minutesBaktijd
1
hour20
minutesIngrediënten
130 gram suiker
2 eieren M
140 gram zonnebloemolie
1 theelepel vanille extract
150 ml Honing
125 gram donkere warme thee
210 gram Schär Kuchen und kekse of Classicmeel van Allergento
1 theelepel bakingsoda
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel nootmuskaat
2 theelepel kaneel
2 snufjes zout
1 eetlepels fijngemalen anijszaad (mag met een vijzel)
1 theelepel gemberpoeder
- Extra
Cakeblik
coatingspray of bakpapier of invetten zoals je gewoon bent
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 C en vet een cakeblik in met coatingspray
- Maak de thee klaar
- Voeg in een een kom de eieren, suiker, olie, vanille extract en de honing toe en meng met een garde of handmixer. Voeg de warme thee toe en mix goed samen
- Meng in een aparte kom het meel, bakpoeder, bakingsoda en de kruiden samen. En zeef dit over het theemengsel.
- meng kort samen tot je het meel niet meer ziet. Gebruik bij een handmixer de laagste stand)
- Giet het beslag in een cakeblik en bak in het midden van de oven voor 45-50 minuten. Check met een sateprikker. Wanneer deze vochtig eruit komt bak dan nog even door. Check steeds om de 5 minuten. Bij mij duurde het 80 minuten
- Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm en stort daarna op een rooster. Laat goed afkoelen
- De cake is op zijn lekkerst dezelfde dag. Mocht je hem willen bewaren, vries dan in of warm de volgende dag een plak op in de magnetron.