Wat vinden jullie van deze schattige liefdeskoekjes? Ik vind ze in ieder geval prachtig! Kijk snel hoe je deze koekjes zo op tafel tovert voor degene waar je zoveel van houd
Glutenvrije liefdes zandkoekjes
Porties
4
portiesVoorbereide tijd
30
minutesKooktijd
40
minutesIngredienten
- 15 stuks bij de helft van het deeg
170 gram zachte roomboter
60 gram poedersuiker
1 ei maat M en 1 eierdooier
Snuf zout
1 theelepel vanille extract
1/2 theelepel xanthangum
70 gram Rijstmeel
235 gram schär kuchen und kekse
- Extra
Frambozen of aardbeienjam
Werkwijze
- Klop de boter samen met de poedersuiker zacht tot het wit kleurt.
- Voeg het zout en het ei plus eierdooier tor en klop tot het volledig is opgenomen.
- Voeg de vanille en xanthangum toe. Klop nog even door.
- Voeg de meelsoorten erbij en meng het samen tot een deegbal met een spatel.
- Rol het deeg uit tot 3mm en steek er cirkels uit. 15 stuks
- Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze voor ongeveer 10 min op 175C.
De koekjes moeten nog licht van kleur zijn. En net niet goudbruin. - Rol het resterende deeg uit en steek nogmaals 15 cirkels van 3 mm dik en steek met een hartuitstekertje of als je dat niet hebt de achterkant van een spuitmondje gebruiken een hartje of een rondje uit.
- Bak ook deze koekjes af en laat ze afkoelen.
- Neem de ronde koekjes en doe er wat jam op. Leg hierop het andere koekje met de opening erop.
- Bestrooi de koekjes met poeder en bewaar ze in een luchtdichte vershouddoos.