Glutenvrije Marokkaanse Batbotbroodjes

Glutenvrije Marokkaanse Batbotbroodjes

Recipe by OuafaeDifficulty: Easy
Servings

15

servings
Bereidingstijd

45

minutes
Totale Rijstijd

1

hour 

IngrediËnten

  • 500 gram witte broodmix van allergento bij tarwe allergie vervangen door bv Schär brot

  • 100 gram Schär brot

  • 6 gram gist

  • 1 theelepel suiker

  • 1 eetl Griekse yoghurt

  • 2 eetl zonnebloemolie

  • Snuf zout bij gebruik van allergento (deze bevat namelijk al zout) bij ander meel ong halve eetl zout

  • 445 gram lauw warm water

  • Eventueel een theelepel broodverbeteraar van Allergento

Directions

  • Meng de suiker met de gist en water en laat even voor 5 min staan
  • Voeg de olie en yoghurt en verbeteraar toe en meng het met een garde
    Voeg het meel en het zout toe
  • Mix op middelste stand voor 7 min, vergeet niet na 30 sec de zijkanten mee te schrapen
    Laat het deeg afgedekt ongeveer 50 min rijzen
  • Bestrooi het deeg met gv meel en je werkvlak en Stort het deeg op je werkvlak. Vorm een staaf zonder te veel lucht eruit te drukken
  • Snijd met een mes of deegschrapper 15 stukken. Maak er voorzichtig bollen van en laat afgedekt rijzen op je werkvlak voor ongeveer 10 min
  • Neem een silexmachine, een grillapparaat of koekenpan en bak daar je broodjes in gaar. Bak je in een koekenpan op middelmatig tot laag vuur regelmatig omkeren steeds tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Succes en veel bakplezier
    Groetjes Ouafae

Notes

  • Note:in een silex of grillapparaat hoef je de broodjes niet om te keren. Ze garen super snel op de hoogste stand.
  • Gebruik je een koekenpan dan vorm je bollen en Druk je deze op een bakpapiertje iets aan tot ongeveer 3 cm dik. En laat dan rijzen voor 10 a 15 min. Leg ze dan met bakpapier in de koekenpan en verwijder het papiertje wanneer het los laat. En bak verder af

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief