Glutenvrije Marokkaanse Maizenakoekjes

Deze koekjes zijn 1 van mijn lievelingskoekjes! Lekker zacht Kruimelig van binnen, en knapperig van buiten Ik deel dit recept graag met jullie! Probeer ze ook eens met witte gesmolten chocoladepasta en kokos

Glutenvrije Marokkaanse Maizenakoekjes

Recipe by Ouafae
Aantal

70

stuks
Prep time

1

hour 
Baktijd

10

minutes

Ingredients

  • 250 gram Bona (halve pak)

  • 5 eierdooiers

  • Half zakje bakpoeder

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 95 gram suiker

  • 450 gram maïzena

  • 1 zak glutenvrije cornflakes

  • 1 pot van 750 gram chocoladepasta

Directions

  • Meng de eierdooiers met de boter met een mixer
    Voeg daar de suiker, vanillesuiker en bakpoeder toe
  • Doe de maizena erbij en meng met een pollepel, daarna met de hand tot een mooie deegbal die lekker zacht is.
  • Maak balletjes ter grote van een kleine walnoot
  • Bak ze 10 min op 180 C
    Laat afkoelen
  • Verwarm de chocopasta in een steelpannetje tot het vloeibaar is. En maak de cornflakes wat fijn met je hand of keukenmachine.
  • Doop de balletjes in chocola en daarna in de cornflakes
    En laat uitharden op een dienblad
  • Zie filmpje voor toelichting
  • Heel veel succes!
    Groetjes Ouafae

Recipe Video

Notes

  • Halveer gerust het recept wanneer je het teveel vindt. Er komen namelijk 2 bakplaten uit. De koekjes zijn onbewerkt goed in te vriezen in een ziplockzakje of vershouddoos

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief