Glutenvrije Marokkaanse Maizenakoekjes
Aantal
70
stuksPrep time
1
hourBaktijd
10
minutesIngredients
250 gram Bona (halve pak)
5 eierdooiers
Half zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
95 gram suiker
450 gram maïzena
1 zak glutenvrije cornflakes
1 pot van 750 gram chocoladepasta
Directions
- Meng de eierdooiers met de boter met een mixer
Voeg daar de suiker, vanillesuiker en bakpoeder toe - Doe de maizena erbij en meng met een pollepel, daarna met de hand tot een mooie deegbal die lekker zacht is.
- Maak balletjes ter grote van een kleine walnoot
- Bak ze 10 min op 180 C
Laat afkoelen - Verwarm de chocopasta in een steelpannetje tot het vloeibaar is. En maak de cornflakes wat fijn met je hand of keukenmachine.
- Doop de balletjes in chocola en daarna in de cornflakes
En laat uitharden op een dienblad - Zie filmpje voor toelichting
- Heel veel succes!
Groetjes Ouafae
Recipe Video
Notes
- Halveer gerust het recept wanneer je het teveel vindt. Er komen namelijk 2 bakplaten uit. De koekjes zijn onbewerkt goed in te vriezen in een ziplockzakje of vershouddoos