Glutenvrije Marokkaanse pancakes
Difficulty: makkelijkAantal
14
stuksBereidingstijd
10
minutesRusttijd
10
minutenHeerlijke Marokkaanse pancakes.
Makkelijk te bereiden en geheel koemelk en eivrij!
Ingrediënten
190 gram rijstmeel (Allergento)
50 gram Schär Brötmix
65 gram maisgries
15 gram maïzena/maiszetmeel
15 gram suiker
10 gram gedroogde gist
1 theelepel zout
8 gram bakpoeder
320 gram lauwwarm water + 385 gram lauwwarm water
1 eetlepel witte azijn
- Extra nodig
Garde
mengkom
wat zonnebloemolie voor het invetten van de pan
Bereidingswijze
- Meng in een mengkom alle meelsoorten door elkaar samen met de gist, suiker en het zout.
- Voeg 320 gram lauwwarm water toe en roer met garde tot een dik beslag. Voeg dan de overige 385 gram water toe en roer tot een vloeibaar beslag.
- Roer de azijn en het bakpoeder erdoor en roer nog even goed door. Laat afgedekt rusten voor 10 minuten.
- Gebruik bij voorkeur kleine koekenpannetjes die je licht insmeert met wat zonnebloemolie. Giet een soeplepel beslag in het pannetje en draai een beetje rond zodat je een mooie cirkel krijgt.
- Je zult zien dat er luchtbelletjes verschijnen. Wanneer de onderkant goudbruin is geworden draai je de pancake om. Laat ook die kant mooi goudbruin worden.
- Werk het beslag verder af.