Glutenvrije Marokkaanse pancakes

Ayman is op vrijdag altijd vroeg uit school en vroeger gingen we langs de bakker om vers "speciaal" brood te kopen voor de lunch. Dat was onze traditie, na een week ploeteren op school. Na de diagnose kon dat niet meer, dus maakte ik vrijdag altijd zelf iets lekkers. Deze week waren er een aantal bio producten te koop bij de Lidl. Ik kochte o.a. de maisgries. Maisgries gebruik ik regelmatig om broodjes mee te bestrooien. Dit zorgt voor een heerlijke knapperige korst. Vandaag maakte ik daarmee in combinatie met o.a. de rijstmeel van Allergento deze Marokkaanse pancakes van. Deze zijn heerlijk zacht en luchtig en geheel ei en koemelkvrij! Bak jij ze ook? Ze staan namelijk binnen een handomdraai op tafel!

Glutenvrije Marokkaanse pancakes

Recipe by OuafaeDifficulty: makkelijk
Aantal

14

stuks
Bereidingstijd

10

minutes
Rusttijd

10

minuten

Heerlijke Marokkaanse pancakes.
Makkelijk te bereiden en geheel koemelk en eivrij!

Ingrediënten

  • 190 gram rijstmeel (Allergento)

  • 50 gram Schär Brötmix

  • 65 gram maisgries

  • 15 gram maïzena/maiszetmeel

  • 15 gram suiker

  • 10 gram gedroogde gist

  • 1 theelepel zout

  • 8 gram bakpoeder

  • 320 gram lauwwarm water + 385 gram lauwwarm water

  • 1 eetlepel witte azijn

  • Extra nodig
  • Garde

  • mengkom

  • wat zonnebloemolie voor het invetten van de pan

Bereidingswijze

  • Meng in een mengkom alle meelsoorten door elkaar samen met de gist, suiker en het zout.
  • Voeg 320 gram lauwwarm water toe en roer met garde tot een dik beslag. Voeg dan de overige 385 gram water toe en roer tot een vloeibaar beslag.
  • Roer de azijn en het bakpoeder erdoor en roer nog even goed door. Laat afgedekt rusten voor 10 minuten.
  • Gebruik bij voorkeur kleine koekenpannetjes die je licht insmeert met wat zonnebloemolie. Giet een soeplepel beslag in het pannetje en draai een beetje rond zodat je een mooie cirkel krijgt.
  • Je zult zien dat er luchtbelletjes verschijnen. Wanneer de onderkant goudbruin is geworden draai je de pancake om. Laat ook die kant mooi goudbruin worden.
  • Werk het beslag verder af.

Recipe Video

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief