Glutenvrije Oliebollen

Deze heerlijke glutenvrije oliebollen moet je een keer gemaakt hebben. Ze zijn zo lekker luchtig en zacht en knispert van buiten! Totaal niet vettig, dat er gewoon van blijft eten! Ze staan ook binnen 1,5 uur op tafel, dus lekker makkelijk te bakken op bv oudejaarsavond terwijl het bezoek lekker staat te wachten op een warme oliebollen. je bakt het recept binnen 45 minuten!

Glutenvrije Oliebollen

Recipe by OuafaeCuisine: Deze heerlijke zachte oliebollen met een knisperende buitenkant moet je gewoon maken! Ze zijn glutenvrij en daar proef je helemaal niets van!
Aantal

25

stuks
Bereidingstijd

45

minutes
Rijstijd

1

uur

Ingrediënten

  • 250 gram witte broodmix Allergento

  • 100 gram bruine broodmix Allergento

  • 150 gram woestijnmix Le Poole

  • 14 gram gedroogde gist

  • 20 gram suiker

  • 200 gram gewelde rozijnen

  • 500 gram bruiswater (1 flesje)

  • 50-55 gram warm water

  • 40 gram zachte roomboter

  • 2 eieren

  • 2 snuffen zout

  • 7 gram psylliumvezels (Allergento)

  • Extra
  • mengkom

  • Standmixer + vlinderhaak

  • IJslepel

  • Mok met water

  • Zonnebloemolie om in te bakken

  • Vergiet en keukenpapier

  • Poedersuiker voor het bestrooien

Bereidingswijze

  • Wel de rozijnen in heet water voor 15 minuten. Spoel af en laat uitleggen in een vergiet.
  • Meng het bruiswater met het warme water. Samen zou het lauwwarm moeten worden
  • Voeg de gist en suiker toe en laat 5 minuten staan
  • Voeg de eieren, boter, zout toe en daarop de meelsoorten en psyllium vezelpoeder
  • Mix voor 10 minuten op de hoogste stand in een stand-mixer met vlinderhaak. Vergeet niet na 30 seconden de zijkanten mee te schrapen
  • Verwarm ondertussen de oven op 50 C met een bakje water in de oven
  • Mix in de laatste 2 minuten op de laagste stand de rozijnen erdoor.
  • Dek de mengkom af met een doek en laat rijzen in de warme oven voor 1 uur. De oven mag uit wanneer deze warm genoeg is.
  • Warm een ruime pan met zonnebloemolie op middelhoog tot zacht vuur.
  • Na de rijstijd roeren we NIET door het deeg. Doop een ijslepel steeds in een glas met water en schep een bol beslag uit de de kom. Start aan de zijkant en niet in het midden. Op deze manier druk/schep je de lucht er niet uit.
  • Laat steeds bolletjes deeg in de olie glijden. Bak er niet superveel tegelijk. De oliebollen hebben ruimte nodig omdat ze uitzetten en graag willen zwemmen 🙂
  • Laat uitlekken op keukenpapier in een vergiet en serveer lekker met poedersuiker!
  • Eet ze lekker vers op! Super veel succes! Oliebollen kunnen we het hele jaar door gewoon eten, dus hup bakken maar!

Recipe Video

Notes

  • Geen le poole mix in huis, gebruik dan alleen de Allergento! Allergentomixen bevatten al zout, dus vandaag de kleine hoeveelheid zout. Gebruik je geen woestijnmix, laat het zout dan helemaal achterwege
  • Ik verwacht dat je met alleen de Schär Brot en dit recept ook heerlijke oliebollen kunt maken, ik heb dat zelf niet geprobeerd! Dus mocht je een tarwe allergie hebben, gebruik dan de Schär Bröt of de landbroodmix van Allergento

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief