Glutenvrije Paasbroodjes
Aantal
10
stuksPrep time
30
minutesBaktijd
15
minutesTotale rijstijd
60
IngrediËnten
400 gram Schar Brot
100 gram Schar Kuchen und Kekse
7 gram gedroogde gist
65 gram suiker
zakje vanillesuiker
370 ML Lauw warme melk
2 snufjes zout
1 theelepel vanille extract
1 theelepel psylliumvezels (Allergento)
1 theelepel xantaangum
geraspte citroenschil rasp naar smaak (heb zelf 1 theelepel gedan
1 ei M
60 gram zachte roomboter
- Extra
Rozijntjes
1 ei Losgeklopt met 1 eetlepel melk
Poedersuiker of amandelschaafsel voor garnering
rijstmeel voor bestrooien werkvlak
Bereidingswijze
- Meng de gist, met een eetlepel suiker, de helft van de lauwe warme melk en laat ongeveer 10 minuten staan
- Voeg de rest van de suiker, vanillesuiker, psylliumvezels, xanthaangum, het ei en citroenschilrasp toe en de rest van de melk
- Meng de meelsoorten, het zout samen en voeg de boter toe. Kneed het geheel voor ongeveer 8 minuten met een standmixer op stand 4 of 5. Vergeet niet na 30 seconden de zijkanten mee te schrapen
- Na het kneden schraap je de zijkanten weer bij elkaar met een natte deegschraper naar het midden tot een bol. Laat vervolgens afgedekt met een schone doek 30 minuten rijzen
- Bestrooi je werkvlak met rijstmeel en stort je deeg op je werkvlak en kneed goed door. Verdeel in 10 bollen
- Vorm de haasjes zoals op de onderstaande video en steek een rozijntje voor het oogje
- Dek de broodjes af en laat rijzen voor 30 minuten
- Warm intussen de oven op 185 C met een braadslede onderin de oven. We bakken de broodjes weer met stoom
- Na de rijstijd klop je een ei los met een eetlepel melk en smeer je de broodjes hiermee in
- Bak voor ongeveer 15 minuten tot de broodjes goudbruin zijn