Glutenvrije Paasbroodjes

Wij vieren geen pasen, maar kan me voorstellen als je het wel viert je een feestelijk tafel wilt voor ook de coeliakien onder ons. Daar mogen natuurlijk deze heerlijke brioche konijnenbroodjes niet ontbreken. Zoet en romig van smaak en heerlijk zacht zoals deze broodjes horen te zijn. En weet je...iedereen kan er van smullen want je proeft totaal niet dat deze glutenvrij zijn!

Glutenvrije Paasbroodjes

Recipe by Ouafae
Aantal

10

stuks
Prep time

30

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale rijstijd

60

IngrediËnten

  • 400 gram Schar Brot

  • 100 gram Schar Kuchen und Kekse

  • 7 gram gedroogde gist

  • 65 gram suiker

  • zakje vanillesuiker

  • 370 ML Lauw warme melk

  • 2 snufjes zout

  • 1 theelepel vanille extract

  • 1 theelepel psylliumvezels (Allergento)

  • 1 theelepel xantaangum

  • geraspte citroenschil rasp naar smaak (heb zelf 1 theelepel gedan

  • 1 ei M

  • 60 gram zachte roomboter

  • Extra
  • Rozijntjes

  • 1 ei Losgeklopt met 1 eetlepel melk

  • Poedersuiker of amandelschaafsel voor garnering

  • rijstmeel voor bestrooien werkvlak

Bereidingswijze

  • Meng de gist, met een eetlepel suiker, de helft van de lauwe warme melk en laat ongeveer 10 minuten staan
  • Voeg de rest van de suiker, vanillesuiker, psylliumvezels, xanthaangum, het ei en citroenschilrasp toe en de rest van de melk
  • Meng de meelsoorten, het zout samen en voeg de boter toe. Kneed het geheel voor ongeveer 8 minuten met een standmixer op stand 4 of 5. Vergeet niet na 30 seconden de zijkanten mee te schrapen
  • Na het kneden schraap je de zijkanten weer bij elkaar met een natte deegschraper naar het midden tot een bol. Laat vervolgens afgedekt met een schone doek 30 minuten rijzen
  • Bestrooi je werkvlak met rijstmeel en stort je deeg op je werkvlak en kneed goed door. Verdeel in 10 bollen
  • Vorm de haasjes zoals op de onderstaande video en steek een rozijntje voor het oogje
  • Dek de broodjes af en laat rijzen voor 30 minuten
  • Warm intussen de oven op 185 C met een braadslede onderin de oven. We bakken de broodjes weer met stoom
  • Na de rijstijd klop je een ei los met een eetlepel melk en smeer je de broodjes hiermee in
  • Bak voor ongeveer 15 minuten tot de broodjes goudbruin zijn

Recipe Video

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief