Glutenvrije Paasbunny’s
Aantal
7
stuksPrep time
15
minutesBaktijd
20
minutesIngrediënten
65 gram heet water
125 gram bruis water
100 gram lauw water
100 gram Schär Bröt
200 gram Allergento witte broodmix
1 theelepel psylliumvezels
7 gram gedroogde gist
1 theelepel suiker
4 snufjes zout (Allergentomix bevat al zout)
20 gram ongeklopte slagroom
Bereidingswijze
- Meng het lauwe water samen met de gist en suiker en laat 10 minuten staan
- Meng de overige ingrediënten met elkaar, en voeg alle wateren en het gistmengsel toe
- Klop met een handmixer tot een mooi glad beslag in een paar minuten
- Neem een deegschraper en schraap het deeg aan de zijkanten naar het midden en dek af met een theedoek. Laat rijzen op een warme plek voor 30 minuten
- Ga er dan nog een keer doorheen met een handmixer voor een paar seconden en doe het deeg in een spuitzak
- Knip een grote punt af en spuit op een bakplaat bekleed met bakpapier bunny’s (zie onderstaand filmpje)
- Prik er wat rozijntjes in en laat ze rijzen voor 45 minuten. Spuit de broodjes na het rijzen in met water
- Bak in een voorverwarmde oven op 200 C voor ongeveer 20 minuten met stoom
- Leg de broodjes op een rooster en laat afkoelen onder een doek
Recipe Video
Notes
- Dit zijn wel redelijk dunne broodjes, vinden wij zelf wel lekker. Wil je liever een voller kruim, spuit dan de bunny’s dubbel op elkaar. Zo worden je broodjes dikker. Verdubbel dan het recept, anders heb je straks maar 3 of 4 broodjes