Glutenvrije Paaskoeken
Aantal
26
stuksBereidingstijd
15
minutesBaktijd
13
minutesIngrediënten
75 gram witte rijsbloem
50 gram bruine rijstmeel
40 gram tapiocameel/zetmeel
22 gram aardappelzetmeel
1 zakje vanillesuiker
1/2 theelepel xantaangum
1/2 theelpel bakpoeder
1/2 theelepel bakingsoda
snufje zout
109 gram witte kristal suiker
2 eetlepels lactosevrije melk
1 ei M
112 gram zachte roomboter
2 theelepels vanille extract
- Extra
200 gram Chocolade naar keus
1 theelepel zonnebloemolie
Sprinkels
foodproccesor
spuitzak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 C, en bekleed alvast 2 bakplaten bekleed met bakpapier
- Voeg de glutenvrije meelsoorten of gebruik een kant en klare mix (geen garantie dan om er knapperige koeken van te krijgen), xantaangom, bakpoeder, sodas, zout, suiker in de foodproccesor, en meng het kort met elkaar
- Voeg de zachte boter, het ei en de vanille toe en laat draaien tot alles verwerkt is, voeg als laatste de melk toe
- Schep het deeg in een spuitzak en knip daar een flinke punt vanaf. Spuit dikke hoopjes (zie video hieronder) en vorm ze met een vinger tot een plat paasei van ongeveer een paar mm dik
- Laat ruimte tussen elke koel, want het zet iets uit in de oven. Bak de koeken in ongeveer 13 minuten goudbruin en laat afkoelen voordat je ze oppakt
- Smelt ondertussen chocolade au bain marie en voeg een theelepel zonnebloemolie toe
- Laat de chocolade een minuut of 2 iets stollen en doe op elke koek ongeveer een 1 theelepel chocolade verspreiden. Werk alles af en strooi dan de sprinkels erop. Laat de koeken uitharden
- Eet smakelijk!
Groetjes Ouafae
Recipe Video
Notes
- De koeken zijn prima in te vriezen of te bewaren in een vershouddoos. Maak eens een extra lading en vries ze in om later de versieren! Ik heb ze per 2 stuks ingewikkeld in huishoudfolie en alles in een zipzak gedaan en de vriezer in. zo heb je altijd glutenvrije tussendoortjes bij de hand 🙂