Glutenvrije Paaskoeken
Aantal
12
stuksBereidingstijd
15
minutesBaktijd
25
minutesIngrediënten
2 eieren maat L
90 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
50 gram zachte roomboter
1/2 pakje vanille kookpuddingpoeder van Dr oetker
125 gram volle kwark of griekse yoghurt op kamertemperatuur
25 ml lactosevrije lauwe melk
100 gram Schär kuchen und Kekse
half zakje bakpoeder
snufje zout
- Extra
cupcakebakvorm
chocolade confettie
- Voor het glazuur
125 gram poedersuiker
ongeveer 2,5 eetlepel water (start met 1,5 eetlepel en voeg indien nodig steeds toe)
druppel gele en/of oranje kleurstof
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 C hete luchtstand
- Neem een cupcake bakvorm en vet deze in met een bakspray
- Scheid de eiwitten van de dooiers. Klop de eiwitten met het snufje zout stevig
- Klop in een andere kom de eigelen samen met de zachte boter luchtig en voeg de suiker, vanillesuiker, kwark en melk tot een luchtig geheel
- Meng de bloem in een aparte kom, samen met de puddingpoeder en bakpoeder en voeg het toe aan het eierdooier mengsel en mix tot een glad geheel
- Schep vervolgens de eiwitten voorzichtig door het beslag. Niet roeren, maar omscheppen!
- Neem een ijsschep en vul de vormpjes voor de helft
- Bak de koeken voor ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven. Open de ovendeur niet tussentijds. Na 20 minuten kun je met een sateprikker checken of de koeken gaar zijn
- Laat de koeken goed afkoelen, wanneer ze zijn afgekoeld kun je met het glazuur beginnen
- Meng hiervoor de poedersuiker met het water, start met 1,5 eetlepel en voeg steeds indien nodig tot max 2,5 eetlepel water toe tot je de juiste consistentie hebt. Doe de kleurstof erbij en verdeel steeds 1 theelepel glazuur over de koeken.
- Doe er wat chocoladeconfettie op of andere decoratiespul
- Laat het glazuur goed uitharden en daarna kun je lekker smullen!
- Succes!
Groetjes Ouafae