Glutenvrije Paascakejes

Afgelopen woensdag maakte ik deze heerlijke romig van smaak paaskoekencakejes. Want het is een mix van een cakeje en een koek Ik gebruikte gekleurd poedersuikerglazuur met een kleurtje Super leuk op de paastafel! Of mee te geven bij een paasontbijt

Glutenvrije Paaskoeken

Recipe by Ouafae
Aantal

12

stuks
Bereidingstijd

15

minutes
Baktijd

25

minutes

Ingrediënten

  • 2 eieren maat L

  • 90 gram poedersuiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 50 gram zachte roomboter

  • 1/2 pakje vanille kookpuddingpoeder van Dr oetker

  • 125 gram volle kwark of griekse yoghurt op kamertemperatuur

  • 25 ml lactosevrije lauwe melk

  • 100 gram Schär kuchen und Kekse

  • half zakje bakpoeder

  • snufje zout

  • Extra
  • cupcakebakvorm

  • chocolade confettie

  • Voor het glazuur
  • 125 gram poedersuiker

  • ongeveer 2,5 eetlepel water (start met 1,5 eetlepel en voeg indien nodig steeds toe)

  • druppel gele en/of oranje kleurstof

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160 C hete luchtstand
  • Neem een cupcake bakvorm en vet deze in met een bakspray
  • Scheid de eiwitten van de dooiers. Klop de eiwitten met het snufje zout stevig
  • Klop in een andere kom de eigelen samen met de zachte boter luchtig en voeg de suiker, vanillesuiker, kwark en melk tot een luchtig geheel
  • Meng de bloem in een aparte kom, samen met de puddingpoeder en bakpoeder en voeg het toe aan het eierdooier mengsel en mix tot een glad geheel
  • Schep vervolgens de eiwitten voorzichtig door het beslag. Niet roeren, maar omscheppen!
  • Neem een ijsschep en vul de vormpjes voor de helft
  • Bak de koeken voor ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven. Open de ovendeur niet tussentijds. Na 20 minuten kun je met een sateprikker checken of de koeken gaar zijn
  • Laat de koeken goed afkoelen, wanneer ze zijn afgekoeld kun je met het glazuur beginnen
  • Meng hiervoor de poedersuiker met het water, start met 1,5 eetlepel en voeg steeds indien nodig tot max 2,5 eetlepel water toe tot je de juiste consistentie hebt. Doe de kleurstof erbij en verdeel steeds 1 theelepel glazuur over de koeken.
  • Doe er wat chocoladeconfettie op of andere decoratiespul
  • Laat het glazuur goed uitharden en daarna kun je lekker smullen!
  • Succes!
    Groetjes Ouafae

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief