Glutenvrije Pancakes

Heerlijke pancakes zoals wij deze kennen van vroeger! Mooie buigzame zacht romige pancakes die zo op tafel staan om onze allerjongste te verblijden, of gewoon jezelf er mee te verwennen mag natuurlijk ook :)

Glutenvrije Pancakes

Recipe by Ouafae
Aantal

16

stuks
Bereidingstijd

30

minutes

Ingrediënten

  • 2 eieren M   

  • 60 gram suiker

  • 300 gram karnemelk

  • 220 gram Schär kuchen und kekse

  • Zakje vanillesuiker

  • 20 gram gesmolten (room)boter

  • 1 dessertlepel bakpoeder

Bereidingswijze

  • Klop de eieren met een garde samen met de suiker en vanillesuiker en voeg de karnemelk toe
  • Zeef een deel van het meel erop en roer met een garde, voeg vervolgens de rest van het meel toe
  • Voeg daarna de gesmolten boter toe en klop weer door. Als laatste voeg je de bakpoeder toe en klop je het tot een luchtig geheel
  • Warm een koekenpan op en schep steeds met een ijslepel 3 hoopjes met voldoende ruimte tussen elk. Smeer het iets uit tot een mooie cirkel met de achterkant van een eetlepel. Bak op middelmatig vuur
  • Wanneer de onderkant goudbruin is, draai je de pancake op. Bak tot de andere kant ook goudbruin is geworden
  • Serveer met honing en vers fruit

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

7 reacties

  1. Hii! Kan je de schar kuchen and kekae meel met een andere (schar) meel vervangen? Bijv de patisserie meel soort? Kuchen en kekse is niet verkrijgbaar waar ik ben helaas

    • Salamoe alaikoem Najat,
      Kuchen und kekse meel is de patisserie meel van Schär. Ik ben niet bekend met andere patisserie meel van Schär. Dus ben heel benieuwd welke zak je bedoeld. Je kunt zeker ook andere meelsoorten gebruiken hoor. Bv Nutrifree, of schar bröt. Freee zou je ook nog kunnen proberen maar daar heb ik geen ervaring mee met pancakes. Let wel op de hoeveelheid vocht. VOor elk meelsoort kan dat net iets anders zijn. De ene mix heeft meer dan de ander nodig. Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief