Glutenvrije Pecan Bananenbrood/cake

Heb jij nog rijpe bananen liggen die niemand op wil eten? Gooi ze niet weg, maar maak er deze heerlijke glutenvrije bananenbrood/cake van! Heerlijk kruidig en luchtig en binnen een handomdraai op tafel!

Glutenvrije Pecan Bananenbrood/cake

Recipe by Ouafae
Stuks

10

plakken
Bereidingstijd

15

minutes
Baktijd

40

minutes

IngrediËnten

  • 2 rijpe banaan

  • 3 eieren

  • 250 gram schär kuchen en kekse

  • 125 gram olie

  • 150 gram donkere basterd suiker

  • 115 gram lauwe lactosevrije melk

  • 1 eetlepel kaneel

  • 2 theelepels afgestreken baking soda

  • half zakje bakpoeder ( 7.5 gram)

  • snufje zout

  • 1 zakje vanillesuiker

  • eventueel 60 gram grof gemalen pecannoten

  • Extra
  • Hele pecannoten voor op het beslag

  • Chocolade drops voor door het beslag en beetje voor erop

Bereidingswijze

  • Olie, suiker, eieren en melk goed mixen tot je luchtbelletjes ziet.
  • Voeg dan de fijngeprakte banaan toe en mix weer heel goed.
  • Meng alle droge ingredienten bij elkaar apart in eem kommetje
  • Zeef het mengsel boven het beslag. Mix snel door het beslag op stand 1.
    Niet te lang want dan heb je geen luchtige cake
  • Voeg de gemalen pecan noten toe en wat chocodrops en roer erdoor heen
  • Giet het beslag in een ingevette vorm en versieren met hele pecannoten en wat chocodrops
  • Bakken in voorverwarmde oven (op stand en graden alsof je cake bakt.
    Dit is voor iedereen anders.) Ik heb op 160gr hete lucht gebakken voor 35 a 40 minuten
    Prik met een sateprikker in je cake om te kijken of deze gaar is. Is de prikker droog dan is deze klaar. Nat> Laat nog even 5 minuten doorbakken
  • Succes!
    Liefs Ouafae

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Vul hieronder uw e-mailadres in om u te abonneren op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief