Glutenvrije Pecan Bananenbrood/cake
Stuks
10
plakkenBereidingstijd
15
minutesBaktijd
40
minutesIngrediËnten
2 rijpe banaan
3 eieren
250 gram schär kuchen en kekse
125 gram olie
150 gram donkere basterd suiker
115 gram lauwe lactosevrije melk
1 eetlepel kaneel
2 theelepels afgestreken baking soda
half zakje bakpoeder ( 7.5 gram)
snufje zout
1 zakje vanillesuiker
eventueel 60 gram grof gemalen pecannoten
- Extra
Hele pecannoten voor op het beslag
Chocolade drops voor door het beslag en beetje voor erop
Bereidingswijze
- Olie, suiker, eieren en melk goed mixen tot je luchtbelletjes ziet.
- Voeg dan de fijngeprakte banaan toe en mix weer heel goed.
- Meng alle droge ingredienten bij elkaar apart in eem kommetje
- Zeef het mengsel boven het beslag. Mix snel door het beslag op stand 1.
Niet te lang want dan heb je geen luchtige cake - Voeg de gemalen pecan noten toe en wat chocodrops en roer erdoor heen
- Giet het beslag in een ingevette vorm en versieren met hele pecannoten en wat chocodrops
- Bakken in voorverwarmde oven (op stand en graden alsof je cake bakt.
Dit is voor iedereen anders.) Ik heb op 160gr hete lucht gebakken voor 35 a 40 minuten
Prik met een sateprikker in je cake om te kijken of deze gaar is. Is de prikker droog dan is deze klaar. Nat> Laat nog even 5 minuten doorbakken - Succes!
Liefs Ouafae