Glutenvrije Kruidnoten
Hoeveelheid
2
bakplatenBereidingstijd
30
minutesBaktijd
15
minutesIngrediënten
250 gram Doves Farm zelfrijzend witte meel
100 gram donker bruine basterdsuiker
70 gram roomboter in blokjes
1 theelepel koek/speculaaskruiden
4 snufjes zout
2 theelepels keukenstroop
4 eetlepels (lactosevrije)melk
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 C
- Meng alle ingrediënten samen en kneed tot een deegbal
- Verdeel het deeg 3 stukken
- Rol steeds 1 stuk uit tot een lange slang en snijd met een deegschraper of mes kleine gelijke stukjes
- Rol de stukjes op in kleine knikkertjes
- Leg de knikkertjes op een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier. Laat ietsje ruimte tussen elke pepernoot
- Uit dit recept komt er ongeveer 1,5 a 2 bakplaten uit
- Bak de kruidnootjes voor ongeveer 15 min tot ze goudbruin en gaar zijn
Notes
- Verdubbel het recept zo vaak je wil
- Doop voor chocoladekruidnoten de kruidnootjes in een gesmolten chocola. Smelt hiervoor chocola au bain marie en giet de chocolade in een glas. Gebruik een vork om ze door de chocolade te halen en leg ze op een bakpapiertje en laat ze vervolgens opdrogen. Versnel het proces door ze in de koelkast of vriezer te doen
- De kruidnootjes zijn goed in te vriezen voor een paar maanden in een ziplock zakje. Ook na het ontdooien zijn ze lekker bros en knapperig