Glutenvrije Perenflappen
Aantal
7
stuksBereidingstijd
15
minutesBaktijd
15
minutesIngrediënten
3 grote handperen
25-30 gram roomboter
1 zakje vanillesuiker
1 flinke eetlepel witte basterdsuiker
snufje kaneel
7 plakjes glutenvrije bladerdeeg (gekocht of zelfgemaakt) Zie recept https://www.facebook.com/search/top/?q=bladerdeeg%20ouafae (recept komt later hier ook op de website met een filmpje
Extra
water en suiker
Bereidingswijze
- Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd in grove blokjes
- Smelt de roomboter in een koekenpan en voeg de perenblokjes toe
- Voeg de suiker en vanillesuiker en het kaneel toe, breng al roerend aan de kook tot het suddert. Laat nog een paar minuten koken tot de suiker/boter dikker veranderd in een stroperig mengsel. Dit duurt ongeveer 4 a 5 minuten. Zet het vuur uit en zet even buiten om af te laten koelen
- Verwarm de oven op 200 a 210 C en ontdooi de bladerdeeg
- Vul elk vierkantje met een flinke lepel van de perenvulling en vouwdicht. Druk de zijkanten aan en versier met een vork (zie foto)
- Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Smeer de bovenkant in met water en strooi er wat suiker over. Bak tot ze goudbruin zijn, ook de onderkant! tot goudbruin is
- Laat iets afkoelen en smullen maar!
Notes
- Zelf glutenvrij bladerdeeg maken? Dat kan! Zie hier voor het recept https://www.facebook.com/search/top/?q=bladerdeeg%20ouafae
- Het recept zal ik later ook uitwerken op de website met een how to filmpje